ΕΒΡΟΣ ΡΟΔΟΠΗ — 09 Απριλίου 2013
  • Views145

Ημέρα μνήμης η 6η Απριλίου για τους απανταχού Θρακιώτες οι οποίοι τίμησαν τους νεκρούς της Γενοκτονίας των προγόνων τους από τους Τούρκους, την Κυριακή στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Δράμας. Στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε, παρευρέθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Δράμας, σύμβουλοι του Δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και επικεφαλείς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του προαύλιου χώρου του Ναού ακολούθησαν δηλώσεις των πολιτικών φορέων, με τον κ. Δ. Κυριαζίδη να δηλώνει πως είναι σημαντικό να τιμούμε αυτούς που βιαίως δολοφονήθηκαν, έγιναν πρόσφυγες και με τόσο άδικο τρόπο εξαναγκάστηκαν να αφήσουν τις πατρίδες τους.

 Το προσφυγικό στοιχείο χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα του ελληνισμού αφού δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τη γη τους, χάνοντας μέλη της οικογενείας τους και εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους και τις περιουσίες τους, μεταξύ αυτών και οι Θρακιώτες. Παρόλα αυτά οφείλουμε να διδαχτούμε από τη δύναμη τους στην προσπάθεια που κατέλαβαν για τη διατήρηση των αξιών τους, των οικογενειακών δεσμών, των ηθών και εθίμων που τους χαρακτηρίζει στο πέρασμα των χρόνων.

Ακολούθως ο Υπουργός κ. Θ. Καράογλου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Δ, Κυριαζίδη μετέβη στην περιοχή του οχυρού «Λίσσε» όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εορτασμού της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών.

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης κατά τις δηλώσεις του στάθηκε στην ανδρεία και στην αυταπάρνηση που επέδειξαν μια χούφτα ανθρώπων μπροστά στην πιο τέλεια και τεχνολογικά προηγμένη για την περίοδο εκείνη, γερμανική πολεμική μηχανή και η οποία μας υποχρεώνει να τιμούμε και να τους θυμόμαστε για την αντίσταση που προέβαλαν, με τα σαφώς πιο λιγοστά πολεμοφόδια, αλλά με περίσσιο θάρρος και ομοψυχία. Τόνισε δε πως η αναγνώριση από τον ίδιο τον εχθρό της αντίστασης των Ελλήνων, ως της σθεναρότερης όλων που είχε αντιμετωπίσει, μεγεθύνει τη σημασία της, γεμίζοντάς μας με υπερηφάνεια.

Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η απαλλαγή μας από μία δυσκολία, απαιτεί κοινή προσπάθεια, ομοψυχία και αυταπάρνηση για το συλλογικό καλό, όπως συνέβη και με τους ήρωες των οχυρών. Έτσι σκεπτόμενοι και ενεργώντας κατά αυτό τον τρόπο, οφείλουμε να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια πέρα από κάθε προσωπική αντιπαλότητα, για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, πιο αισιόδοξο και πιο ελπιδοφόρο.

1 4 3 2

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments