ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 11 Ιουλίου 2012
  • Views567

Τελειωμό δεν έχουν τα “βάσανα” για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Πάνω που οι δικαιούχοι άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί και έχουν ξεκινήσει να εργάζονται, ήρθε μια επιστολή από το ΑΣΕΠ η οποία φέρνει τα πάνω κάτω, επιτείνοντας την ανησυχία των προσληφθέντων και διογκώνοντας, παράλληλα, τις φήμες που κάνουν λόγο για “ύποπτες” διαδικασίες μοριοδότησης των υποψηφίων (φήμες που είχανε ήδη κάνει την εμφάνισή τους και πριν από αρκετούς μήνες, όταν είχανε εκδοθεί τα πρώτα αποτελέσματα των υποψηφίων).

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 9 Ιουλίου το ΑΣΕΠ απέστειλε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας έναν κατάλογο με 40 ονόματα προσληφθέντων στο πρόγραμμα, οι οποίοι θα πρέπει (σύμφωνα με το ΑΣΕΠ) να απολυθούν πάραυτα (αφού, πρώτα, αποζημιωθούν για τις ημέρες που εργάστηκαν) και να αντικατασταθούν από επιλαχόντες. Το σκεπτικό της αποστολής του καταλόγου αυτού έχει να κάνει με σοβαρά λάθη που διαπιστώθηκαν στην μοριοδότηση των αιτήσεων (κάτι που είχε ακουστεί και παλαιότερα), λάθη τα οποία διαπιστώθηκαν κατά τον επανέλεγχο των αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ. έγκειται στο γεγονός ότι αφού έκανε αναλυτικό έλεγχο σε όλη τη διαδικασία, υποστηρίζει ότι βρήκε αρκετά και σοβαρά λάθη στην μοριοδότηση των αιτήσεων. Η δουλειά αυτή είναι γνωστό ότι έγινε με ευθύνη της Αναπτυξιακής Καβάλας. Αντίστοιχους καταλόγους αναμένεται να λάβουν, εντός των ημερών, και οι υπόλοιποι ενδιάμεσοι φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό (δηλ. η ΠΝΟΗ και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Περιβάλλοντος και Ακτών Νέας Καρβάλης.

Εκπρόσωποι των φορέων, πάντως, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους προσληφθέντες (παραδέχονται, πάντως, ότι ορισμένες από τις παρατηρήσεις του ΑΣΕΠ είναι ορθές), και θεωρούν ότι θα βρεθεί ο τρόπος ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι περισσότερες απολύσεις.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FFfkRrSO40w[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments