ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 04 Μαρτίου 2013
  • Views241

Τη λειτουργία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου τα επόμενα βήματα για τις έρευνες και τους διαγωνισμούς να είναι ασφαλή και ολοκληρωμένα.

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη στελέχωση και τη λειτουργία του φορέα, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος πρόσφατα στη Βουλή ανακοίνωσε ότι σύντομα θα οριστεί το διοικητικό συμβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία κόμματα της κυβέρνησης βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την επιλογή των προσώπων.

Η λειτουργία της ΕΔΕΥ Α.Ε. πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μεγάλο βήμα για τις επόμενες φάσεις των ερευνών στους υδρογονάνθρακες καθώς με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνεται η αξιοπιστία και η διαφάνεια στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments