ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 06 Ιανουαρίου 2012
  • Views217

Η αγωνιστική δράση για το 2012 ξεκινά για την Καβάλα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς φιλοξενεί τον Ολυμπιακό για τη 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Η αναμέτρηση στο κλειστό της Καλαμίτσας θα αρχίσει στις 17:00 και θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Δημήτρης Πρίφτης: «Έχουμε απέναντι μας μια σπουδαία ομάδα, η οποία παρά τις απουσίες της παίζει εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα της, παίζοντας ταυτόχρονα πολύ επιθετικά και κάνοντας συχνά πολλές αλλαγές προσπαθεί να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, εξαναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη, με σκοπό να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο. Στηρίζεται στο επιθετικό της ριμπάουντ, όπου εμείς θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη συνέπεια και μαχητικότητα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, για να μη δώσουμε εύκολους πόντους. Ξέρουμε τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Για μας ο σκοπός μας είναι να παίξουμε κοντά στις δυνατότητες μας και είμαστε ανταγωνιστικοί».

Χριστόφορος Στεφανίδης: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Εμείς ξεκινάμε τη σεζόν το 2012 απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που το καλοκαίρι παρά του ότι φάνηκε πως έριξε τον πήχη του μπάτζετ, έχει καταφέρει να κρατήσει πολύ ψηλά τον αγωνιστικό πήχη. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνουμε με αυτό του Παναθηναϊκού. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και με ποιους παίζουμε. Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες του παίζει καταπληκτικά και ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα κρατάει πολύ υψηλό τέμπο, αγγίζοντας πολλές φορές το τέλειο».

Βαγγέλης Αγγέλου: “Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για μας με μια ομάδα που έχει δώσει δείγματα πολύ καλής μπασκετικής γραφής. Η Καβάλα αντιμετώπισε μια κάμψη το τελευταίο διάστημα, αλλά σίγουρα θα ανακάμψει γιατί έχει και την ποιότητα και το χαρακτήρα ως ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από πλευράς μας, να ελέγξουμε τα στοιχεία εκείνα του παιχνιδιού που είναι σημαντικά, με πρώτα το ρυθμό, τα τρίποντα και τις διεισδύσεις. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η αμυντική προσήλωση θα είναι πάλι σε προτεραιότητα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το ματς”.

Μιχάλης Πελεκάνος: “Το γεγονός ότι η Καβάλα κέρδισε τον Παναθηναϊκό δείχνει το πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι και πόσο μεγάλη προσοχή πρέπει να έχουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει να μείνουμε στη νίκη που κάναμε στη Νέα Σμύρνη και στην καλή μας εμφάνιση, αλλά να έχουμε ως στόχο να παίξουμε ακόμα καλύτερα γιατί αυτό θα χρειαστεί αν δεν θέλουμε να έχουμε περιπέτειες”.

Πηγή: Επίσημη σελίδα Ε.Κ. Καβάλας στο FaceBook

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments