ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 08 Ιανουαρίου 2013
  • Views204

Ερευνώνται οι παραλήπτες και οι τροφοδότες

Μια ανάσα από την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος στο οποίο εμπλέοκονται εφοριακοί και υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΓΠΣ βρίσκεται η ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη εταιράις στην Ηλιούπολη η οποία εμπορευόταν απόρρητα προσωπικά φορολογικα δεδομένα Ελλήνων. Στα αρχεία που κατασχέθηκαν βρέθηκαν στοιχεία τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για επιχειρήσεις.

Σε αυτή τη φάση ερευνόνται τόσο οι παραλήπτες των δεδομένων αυτών και οι χρήσεις για τις οποίες εκχωρήθηκαν όσο και οι τροφοδότες. Ανδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τα αρχεία μιας εταιρίας στην Ηλιούπολη, η οποία διακινούσε τα προσωπικά δεδομένα και είχε ένα ολόκληρο δωμάτιο με σέρβερ που υποστήριζαν την ηλεκτρονική… περιουσία της. Το κακό τρίτωσε λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Τέλη Νοεμβρίου, η ΔΗΕ είχε εντοπίσει έναν 35χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια λίστα με 9 εκατομμύρια εγγραφές φορολογικών στοιχείων, ενώ είχε Είχε προηγηθεί μία ακόμη δημοσιοποίηση εγγράφων μακροοικονομικών δεδομένων του υπουργείου που αρχικά είχε φανεί ως αποτέλεσμα χάκινγκ στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η εταιρία έχει ως έδρα την Ηλιούπολη και απασχολεί 35 υπαλλήλους. Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα, στο τετραώροφο κτίριο της εταιρίας και αποκαλύφτηκε ότι είχε βγάλει παράνομα στην αγορά ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών. Πέρα από τα δεδομένα μεμονωμένων πολιτών, στον κατάλογο του ηλεκτρονικού αρχείου συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία εταιρειών, όπως δημοσιεύει το Έθνος.

Φορολογικές δηλώσεις, χρέη στην Εφορία, δόσεις, περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στη νέα πρωτοφανή διαρροή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλες οι εγγραφές αφορούν οικονομικά δεδομένα και αρχεία που σχετίζονται με χρέη, εισφορές και πληρωμές προς το Δημόσιο. Ως «πηγή» της διαρροής φαίνεται ακόμη μία φορά το υπουργείο Οικονομικών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να η ΕΛ.ΑΣ, να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση διαρροής με περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση της εταιρίας και των στελεχών της.

Πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments