ΚΑΒΑΛΑ — 18 Απριλίου 2013
  • Views462

Ευχαριστεί δημοσίως την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας κα. Ευτέρπη Σαμαρά , τις κυρίες μέλη του ΔΣ και όλους τους συνεργάτες του  για τη θερμή φιλοξενία που επιφύλαξαν κατά την παρουσίαση του βιβλίου  του Νατάν Γκρίνμπεργκ   «Ντοκουμέντα».

Η εθελοντική προσφορά  όλων  ανεξαιρέτως των μελών του ΛΕΚ απέδειξε περίτρανα την αγάπη  τον σεβασμό που τρέφουν για τον χώρο που στεγάζεται το Λύκειο  , στον οποίο λειτουργούσε το  Εβρα’ι’κό  Σχολείο της κοινότητάς μας μέχρι το 1941,  μετά την είσοδο των Βουλγάρων στη Πόλη  οπότε διέκοψε  απότομα την λειτουργία του .

Στις 3-4 Μαρτίου 1943  οι Βούλγαροι κατακτητές συνέλαβαν όλους τους μαθητές του Σχολείου μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους και τους οδήγησαν στους θαλάμους αερίων της ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ της Πολωνίας όπου βρήκαν τραγικό θάνατο .

Ευχαριστεί δημοσίως τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κώστα Σιμιτσή για τη θερμή φιλοξενία που επιφύλαξε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νατάν Γκρίνμπεργκ «Ντοκουμέντα» την οποία συμπεριέλαβε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Επίσης, εκφράζοντας και τα αισθήματα των ελάχιστων επιζώντων Εβραίων της Καβάλας και των απογόνων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον ευχαριστεί θερμότατα για τη νέα εξαγγελία του με την οποία επιβεβαίωσε την αμετακίνητη θέση του να εφαρμόσει την απόφαση  601/30.8.2004 του Δημοτικού συμβουλίου Καβάλας από το 2004 για την ανέγερση μνημείου των Καβαλιωτών Εβραίων, θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τα σχέδια του Καβαλιώτη καλλιτέχνη Δημοσθένη Σωτηριάδη

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments