ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 22 Μαΐου 2013
  • Views139

Ένα από μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή στο σύνολο της την ευρωπαϊκή οικονομία είναι αυτό της φοροδιαφυγής. Και όπως πληροφορείται η Voria.gr, έρχεται η ώρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Σύνοδο Κορυφής, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα κατεβάσει πρόταση με την οποία κάθε κατάθεση Ευρωπαίου πολίτη, εκτός Ευρωζώνης, θα θεωρείται εκ των πραγμάτων ύποπτη.

Κατ αυτόν τον τρόπο, θα επιχειρηθεί να μπει “μαχαίρι” στα μεγάλα transactions κεφαλαίων, που σημειώνονται μεταξύ Ευρώπης και διαφόρων φορολογικών παραδείσων. Κυρίως, στο στόχαστρο θα μπουν εκείνοι της Ασίας, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι και οι πλέον ύποπτοι για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Κάθε φορά που ένα πακέτο θα επιχειρεί να επιστρέψει, με οποιονδήποτε τρόπο στην Ευρώπη, θα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο δικαιούχος του θα πρέπει να αποδείξει, περίπου, ότι δεν είναι …ελέφαντας.

Στο κόλπο θα μπουν και οι ΗΠΑ, οι οποίες πιέζουν εδώ και καιρό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου ενώ η Γερμανία έχει επίσης στην ατζέντα της την ίδια πρόταση. Το ζητούμενο είναι ποιος θα την διατυπώσει πρώτος, με τον Ολάντ, αυτή τη φορά, να φαίνεται ότι κερδίζει την κούρσα στα …σημεία.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments