ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 16 Μαΐου 2013
  • Views400

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθούν η 2η Τακτική Συνάντηση και το 1ο Διακρατικό Φόρουμ στο πλαίσιο του έργου InTourAct στις 16 και 17 Μαΐου 2013, στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης.

Το έργο InTourAct χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Νοτιο – Ανατολική Ευρώπη» (SEE) και στοχεύει να βοηθήσει τους έντεκα εταίρους από επτά διαφορετικές χώρες να προάγουν ένα νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο θα μοιράζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το τουριστικό ενδιαφέρον, αποφορτίζοντας τα κορεσμένα σημεία όπως π.χ. είναι οι παραλιακές περιοχές.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στην συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος τόνισε ότι «τα οφέλη μίας προσέγγισης που ευνοεί τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι προφανή, ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως τη δική μας. Ταυτόχρονα, είναι κι ένα στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν πολλοί προορισμοί της περιοχής του προγράμματος ΝΑ Ευρώπης».

Καταλήγοντας ο κ. Σιμιτσής, τόνισε πως «επιπρόσθετα, η εμπλοκή στο έργο όλων των τοπικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό θα συμβάλλει αναμφίβολα στον ορθό στρατηγικό σχεδιασμό και στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της κάθε περιοχής».

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments