ΚΑΒΑΛΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views285

Όλα τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα που απασχολούν την Καβάλα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη που βρέθηκε στο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας Energean Oil & Gas.

Ο δήμαρχος καλωσορίζοντας τον υπουργό αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών θεσμικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Καβάλα δίνοντας προτεραιότητα στην πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις πρωτοβουλίες της ΔΕΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις δεξαμενές υγρών καυσίμων που εγκαθίστανται στην περιοχή της Βάσοβας αλλά και στην καταβολή του περιφερειακού φόρου από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχολίασε με σκεπτικισμό τις ενέργειες της ΔΕΠΑ και ζήτησε από τους εκπρόσωπους των τοπικών κοινωνιών να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες για την καταβολή του περιφερειακού φόρου με την έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφαση που θ’ αφορά όλες τις περιοχές της Ελλάδας που εμπλέκονται με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Επίσης, ζήτησε από όλους τους φορείς να του καταθέσουν ενημερωτικά υπομνήματα ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των ενεργειακών και περιβαλλοντικών θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία ώστε να παρέμβει όπου μπορεί.

Τέλος, ο κ. Μανιάτη αναφέρθηκε στην απλοποίηση της έκδοσης των περιβαλλοντικών αδειών ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αλλά με απόλυτο σεβασμό και προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΙΑΤΗ (1) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΙΑΤΗ (2) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΙΑΤΗ (3) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΙΑΤΗ (4) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΙΑΤΗ

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments