• Views219

Τις έντονες ανησυχίες και ενστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απορρόφηση του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών καθηγητή Κωνσταντίνο Τερζίδη «η διατήρηση του ΤΔΠ αποτελεί απαίτηση των καθηγητών, των φοιτητών αλλά και της ίδιας της πόλης της Καβάλας, όχι τόσο για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα, όσο κυρίως για να ενισχυθεί η προσπάθεια της τοπικής και εθνικής ανάπτυξης αλλά και της πνευματικής αναβάθμισης του παραγκωνισμένου ανθρώπινου δυναμικού στην ακριτική αυτή περιοχή της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης».
Και απευθύνει ύστατη έκκληση σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα της Καβάλας, καλώντας τους να αποδείξουν στην πράξη ότι οι ενστάσεις και η αντίθεσή τους στις προτεινόμενες αυθαίρετες παρεμβάσεις του Σχεδίου Αθηνά δεν ήταν προσχηματικές, ούτε για το «θεαθήναι», αλλά μια συνειδητή πράξη ευθύνης απέναντι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στη φοιτητιώσα νεολαία και στην ίδια την Πατρίδα!
«Ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποδυναμώνει την ανώτατη εκπαιδευτική υποδομή ενός νησιού ή μιας πόλης, επειδή η Τρόικα έχει κόψει τα κονδύλια για την Παιδεία προκειμένου να αφανίσει την Ελλάδα και σε αυτό τον τομέα», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών να μην σβηστεί από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Μήνυση κατά του σχεδίου οι φοιτητές του ΤΕΙ!

Τις δικές τους θέσεις μετά την χθεσινή συνέλευση γνωστοποίησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης όπου μεταξύ άλλων ενημερώνουν ότι προτίθενται να κινηθούν και νομικά κατά του σχεδίου Αθηνά! Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Χθές στις 2 Απριλίου βρέθηκαν φοιτητές της διαχείρισης πληροφοριών και των μηχανολόγων σε συνάντηση με τον δικηγόρο Πατσάκα Αθανάσιο ειδικό σε διοικητικά θέματα με αφορμή το πώς θα κινηθούμε νομικά κατά του σχεδίου Αθηνά .Ύστερα από συζήτηση μαζί του πρόεκυψαν τα εξής:

1)Σαν πρώτη κίνηση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα υπόμνημα στο οποίο να καταγραφούν λεπτομερώς τα αιτήματα μας, το οποίο θα υπογραφεί από τοπικούς διοικητικούς φορείς (πχ δήμαρχος ,νομάρχης )και θα σταλεί και θα καταχωρηθεί στο υπουργείο σαν επίσημο έγγραφο .το κόστος της κίνησης αυτής ανέρχεται στα 600 €.

2)Για να υπάρξει δικαστική κίνηση (όχι σε ποινικό δικαστήριο αλλά στο ανώτατο διοικητικό )θα πρέπει πρώτα να υπάρξει επίσημη και τελική κατάθεση του σχεδίου Αθηνά από το υπουργείο προς το ΤΕΙ μας. Μετέπειτα θα υπάρξει κίνηση μήνυσης από πλευράς μας κατά την οποία τα διοικητικά συμβούλια των σχολών μας θα φαίνονται σαν φυσικά πρόσωπα (αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης τους) και το κόστος της κίνησης ανέρχεται στα 4.500 € που αν γίνει η σχετική διαίρεση με τους φοιτητές των 3 σχολών (Δ.Π-Β.Π-Μ) το καθαρό ποσό που αναλογεί σε άτομο είναι 6 €!!!!!

Τέλος ο δικηγόρος πρότεινε να του καταθέσουμε την αλληλογραφία μεταξύ υπουργείου και ΤΕΙ για την καλύτερη κατανόηση της παρούσας κατάστασης. Σχετικές πληροφορίες αλλά και απαντήσεις στις ερωτήσεις σας θα δοθούν και αύριο στις επιμέρους συνελεύσεις των σχολών αλλά και την πέμπτη στη γενική!

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments