ΑΠΟΨΕΙΣ — 28 Ιανουαρίου 2013
  • Views248

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που πρέπει να το επισημάνουμε δεν αποτελούν συμβόλαια με την εξουσία ούτε δεσμεύουν τις εξελίξεις, οφείλονται στους εξής λόγους.
Πρώτον, μετά την εξασφάλιση της δόσης των 52 δισ ευρώ καλλιεργείται ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας για την πορεία της οικονομίας από αυτούς που πρωταγωνιστούν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια κάθε είδους. Αυτό το κλίμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική οικονομία που συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε κόμμα του 27% λεηλατώντας την κεντροαριστερή βάση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ενισχύεται η ΝΔ απορροφώντας σημαντικό τμήμα των κεντρώων που ψήφισαν τον περασμένο Ιούνιο ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα προσυπογράφουν την κυβερνητική πολιτική όπως διαμορφώνεται από τον κ. Σαμαρά.
Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια δεύτερη μετεξέλιξη –η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου- με στόχο να καταλάβει τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς που δεν μπορούν να εκφράσουν πλέον το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και η εφαρμογή του αναδεικνύει τις εσωτερικές αντιφάσεις ενός κόμματος που επί δεκαετίες ήταν στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και τώρα έχει αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η δημοσκοπική πρωτιά της ΝΔ βασίζεται περισσότερο στην συσπείρωση ψηφοφόρων των κυβερνητικών κομμάτων γύρω από αυτήν και λιγότερο στην όποια υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξακολουθεί να κινείται, δημοσκοπικά, στα εκλογικά ποσοστά του.

Γιώργος Κίρτσος

Print Friendly

Μετά το αγγελιόσημο…

Μετά το αγγελιόσημο…

Σεπτέμβριος 23, 2016
Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Σεπτέμβριος 01, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments