ΚΑΒΑΛΑ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views231

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2013, ημέρα Σάββατο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας παρευρέθηκαν Μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

– Ανεργία στο Νομό Καβάλας. Θα δοθούν στην αγορά συμπληρωματικά 170.000.000 € για την ανεργία των νέων. Τονωτικές ενέσεις αποτελούν και τα διάφορα προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί κατά της ανεργίας (ΕΣΠΑ, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και διάφορα προγράμματα κατάρτισης) καθώς και ελπίδα αποτελεί και ο Τουρισμός και άμεσα θα προκηρυχθεί Πρόγραμμα για 60.000 νέους έως 29 ετών.

– Μαύρη Εργασία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο και έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση και θα συμβάλει στην αδήλωτη εργασία.

ELFE: Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε για τη συνέχιση της λειτουργία του εργοστασίου, τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος όσο και με τις διοικήσεις των ΔΕΠΑ και ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες είχαν αίσιο τέλος διασφαλίζοντας την πλήρη παροχή φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ προς τη βιομηχανία. Αυτό θα επιτρέψει την αποκατάσταση της λειτουργίας της Β.Φ.Λ., έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις συμφωνηθείσες υποχρεώσεις. Τέλος πρόσθεσε, πως έχει συσταθεί επιτροπή με σκοπό τον οικονομικό έλεγχο της επιχείρηση, κάτι που ήταν επιθυμία και των εργαζομένων.

– Κοινωφελής Εργασία: Θα υπάρξει και Β΄ φάση του προγράμματος

– Κούρεμα και ρυθμίσεις Δανείων (και δάνεια ΟΕΚ)

– Εργατικές Κατοικίες: Συζητήθηκε το θέμα των ήδη υπαρχόντων 3 (τριών) οικισμών στο Νομό  και συγκεκριμένα στην Ελευθερούπολη και ειπώθηκε ότι θα δοθούν τα οριστικά παραχωρητήρια στους δικαιούχους.

– Ρυθμίσεις εισφορών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο και έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση .

– Βρεφονηπιακός Σταθμός: Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάδοχος και μέσα σε διάστημα 15 ημερών, αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, η διαδικασία πηγαίνει στη διαχειριστική αρχή της ΠΑΜΘ και το έργο θα ξεκινήσει περίπου τον Μάιο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments