ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 28 Μαρτίου 2013
  • Views351

Μόνο ως καλοσχεδιασμένη πρόκληση – υπό τον »μανδύα» μάλιστα της διπλωματικής αβρότητας»- μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία – χωρίς αναγγελία – του νέου Υπουργού Υγείας της Τουρκίας κ Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή ως Ελλην υπήκοος και εγκατέλειψε λάθρα την χώρα για να γίνει Τούρκος πολίτης, στην δεξίωση της ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 . Η επιλογή της Άγκυρας να στείλει και τον συγκεκριμένο Υπουργό της – προσωπικό φίλο του κ. Ερντογάν- είναι σαφές ότι έχει ουρά καθώς ο εν λόγω Τούρκος – πλέον – πολίτης, έχει συγκεκριμένη ατζέντα και πρακτική που θίγει την Ελλάδα γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Η θυγατρική εταιρεία της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold, με επωνυμία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., αναγκάζεται να διακόψει τις παράνομες εργασίες και την αποψίλωση δασών στον λόφο του Περάματος. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια που είχε δώσει στην εταιρεία για να κάνει ερευνητικές γεωτεχνικές γεωτρήσεις σε δημόσια δασική έκταση, έπειτα από καταγγελίες για πληθώρα παρανομιών από τη μεριά της πολυεθνικής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης ενέκρινε τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, την πρόσληψη συμβασιούχων για την υλοποίηση προγραμμάτων, καθώς και 16 ωρομίσθιους για άλλες ανάγκες και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, εξήγησε πως πρόκειται για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του δήμου. Να σημειωθεί πως η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής θα αποσταλεί για έγκριση ώστε να υπάρξει η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων.
Τεχνική Σύσκεψη μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Περιφέρειας για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου.
Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, με το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη, συνοδευόμενοι από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής της ΑΜΘ, των τεχνικών υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου καθώς και του Τμήματος Προγραμματισμού.Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ εγκρίνει και εντάσει στο ΕΣΠΑ το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει συνολική διαμόρφωση της πλατείας, δημιουργία νέων πεζοδρομίων, λωρίδας ποδηλατοδρόμου και άλλων εργασιών.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=am_uTipe9X4[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments