ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 27 Ιουλίου 2012
  • Views1000

Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας μετά από μία κουραστική αγωνιστική εβδομάδα, έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο όπως κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας ένα τριήμερο γνωριμίας των μικρών μαθητών της επαρχίας Νέστου με το συναρπαστικό άθλημα της ιστιοπλοΐας. Πεποίθηση των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας είναι ότι πρέπει οι νέοι του Νομού Καβάλας να στραφούν περισσότερο στα αθλήματα του υγρού στίβου μιας και περιβαλλόμαστε από θάλασσα. Γνωρίζοντας βέβαια τις δυσκολίες που έχουν οι νέοι στις περιοχές μακριά από το κέντρο να δοκιμάσουν καινούργια αθλήματα γι’ αυτούς, αποφασίσαμε να μετακινηθούμε εμείς, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να τους δώσουμε την δυνατότητα αυτή.

Έτσι η Ακαδημία Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Καβάλας με τον Έφορο του τμήματος Πηγαδά Βασίλη και την προπονήτρια Ζωγράφου Μαρία, βρέθηκε από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου στις ακτές της Κεραμωτής, στο Beach Bar AMMOS, προσκαλώντας τους νέους της περιοχής να έρθουν κοντά της και στο νεοσύστατο τμήμα Κεραμωτής του Ομίλου. Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν 12 νέες και νέοι που έμειναν κοντά μας για τρεις μέρες παίρνοντας μία πρώτη γεύση από ιστιοπλοΐα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στην αρχή μαθήματα θεωρίας και επίδειξη του σκάφους ώστε να μάθουν τα βασικά γύρω από το άθλημα. Έπειτα κάθε νέος μαθητής, εκ περιτροπής, μπήκε σε σκάφος optimist με την συνοδεία ενός έμπειρου αθλητή ώστε να γευτεί την ομορφιά της πλοήγησης με πανιά. Σ’ αυτό βοήθησε και ο καιρός όπου είχε σταθερό άνεμο μέτριας έντασης, ώστε να κινηθούν με ασφάλεια υπό το άγρυπνο βλέμμα της προπονήτριας Ζωγράφου Μαρίας.

Με την ολοκλήρωση του τριημέρου οι νέοι και οι γονείς τους είδαν από κοντά την ιστιοπλοΐα, το πόσο ασφαλές είναι καθώς και τις συγκινήσεις που προσφέρει. Ελπίζουμε έτσι να τους φέρουμε κοντά μας και να συνεχίσουν να αθλούνται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Beach Bar AMMOS που ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε, φιλοξένησαν τα σκάφη και το φουσκωτό του ομίλου παρέχοντας φύλαξη για όσο διάστημα ήμασταν στο χώρο τους.

Ελπίζουμε να έχουμε την δυνατότητα την προσπάθεια αυτή να την συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα και σε μεγαλύτερο αριθμό νέων να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα.

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016
Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments