ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 09 Ιουλίου 2012
  • Views229

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=wukhqbPo1eg[/tube]

Με 179 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση έλαβε σε σύνολο 300 βουλευτών την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ακόμη 121 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ την καταψήφισαν.

Σαμαράς: «Αβαντάρετε το λόμπι της δραχμής»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «αβανταδόρους της δραχμής» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
«Εμείς ξέρουμε πόσο καταστροφικό θα ήταν για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Εσείς το βοηθάτε αυτό και το αβαντάρετε. Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κ. Τσίπρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι ένα «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Είχαν το θράσος να μας πουν ότι θα ματαιώσουν τις αποκρατικοποιήσεις και ότι θα μας βάλουν φυλακή. Ακούστε κ. Τσίπρα. Αφήστε τα παλιά και βαριά λόγια. Αφήστε τους άλλους αν είναι εμένα πρώτον θα βάλετε στη φυλακή. Έτοιμος είμαι και σας περιμένω κ.Τσίπρα. Αφήστε τις απειλές. Δεν σηκώνει ούτε η Βουλή ούτε οι υπάλληλοι του δημοσίου απειλές».
Ο πρωθυπουργός μίλησε για λαϊκισμό όσων κομμάτων αναφέρθηκαν σε ξεπούλημα της Ελλάδας. «Πραγματικά κάποια κόμματα έχουν κάνει πολύ κακό ξεκίνημα εδώ μέσα. Εμείς εξαγγείλαμε αποκρατικοποιήσεις και μας απάντησαν ότι βάλαμε αγγελτήριο πώλησης της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πιο απρεπής και χονδροειδής λαϊκισμός» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συντεχνιακά συμφέροντα που επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα. « Εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην υπάρξουν επενδύσεις. Εσείς μιλάτε ως εκπρόσωποι ασύδοτων συντεχνιών που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Ως εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων μιλάτε κ. Τσίπρα. Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε και αφού σας αρέσει ο Καβάφης θα σας απαντήσω και εγώ με Καβάφη. Πείτε στον κ. Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε: και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».
Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στην Βουλή κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στο «καινούργιο που γεννιέται και το παλιό που αντιστέκεται». «Από την μία πλευρά παρακολουθήσαμε τις τοποθετήσεις τριών κομμάτων που αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ξεπεράσουν τις όποιες διαφορές τους για να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Και από την άλλη τη λυσσώδη αντίσταση κομμάτων που αντιπροσωπεύουν το παλιό, εκφράζουν την οπισθοδρόμηση. Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ. Δεν έκαναν όλοι τα ίδια λάθη. Δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες αλλά αναμάρτητος πάντως δεν υπάρχει».
Έντονη ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα μας βρείτε μπροστά σας εντός και εκτός Βουλής». «Τι θα πει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτές οι απειλές δεν περνούν στο κοινοβούλιο».

Α. Τσίπρας: «Είστε Μερκελιστές»

«Εσείς δεν είσαστε ευρωπαϊστές είστε Μερκελιστές» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρόσθεσε «Στηρίζετε την Μέρκελ που έλεγε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες».
Χαρακτήρισε «καθαρό αντίπαλο» τον υπουργό οικονομικών καθώς όπως είπε στήριζε και στηρίζει από την πρώτη στιγμή το μνημόνιο. Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο. «Ποιος το έφτιαξε, ποιος το δημιούργησε ποιος διώγκοσε το δημόσιο και το έκανε πελατιακό κράτος» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Υποστήριξε ακόμα πως το μνημόνιο είναι ένα «πολιτικό έγκλημα» το οποίος όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει λεηλατήσει την κοινωνία, τον δημόσιο πλούτο και θα οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία. Η κρίση θα γίνει ευκαιρία για το κεφάλαιο, τους νέους μαυραγορίτες οι οποίοι προσπαθούν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές την δημόσια περιουσία, αλλά δεν θα σας αφήσουμε. Είστε η τελευταία στάση του μνημονίου».

Επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το εσωτερικό μέτωπο έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος συνοψίζοντας το «δραματικό συμπέρασμα της τριήμερης διαδικασίας».
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να προτάσσει το μικροκομματικό όφελος, ούτε να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης υπονομεύοντας την ίδια την χώρα. Διερωτήθηκε δε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην κυβέρνηση ή δεν συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αφού πια δεν μιλά για καταγγελία του Μνημονίου παρά για αντικατάστασή του.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και προοπτική όχι μόνο για να βγει από τη δική της κρίση, αλλά για να θωρακιστεί με τις επόμενες φάσεις της πανευρωπαϊκής κρίσης γιατί δεν τελειώνει στην Ευρώπη και τη δυτική οικονομία αν ξεπεραστεί το εθνικό τοπικό πρόβλημα δημοσιονομικής σταθερότητας.
«Πρέπει να είμαστε όλοι θωρακισμένοι και προετοιμασμένοι για την ανεξέλεγκτη δυναμική της ευρωπαϊκής κρίσης. Δεν έχουμε χρόνο. Οι εξελίξεις τρέχουν κι έχουμε χάσει πολύ εθνικό χρόνο».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει για κανέναν να επιβεβαιωθεί στις προεκλογικές εξαγγελίες του αλλά να ενωθεί η χώρα να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να βγει από την περιδίνηση.

Καμμένος: Ζείτε σε άλλη χώρα

«Μήπως ζείτε σε άλλη χώρα;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε «δεν μπορεί ο κόσμος να αυτοκτονεί, να μένει άνεργος και εσείς να μιλάτε για μεγάλα έργα». Οι πολίτες σημείωσε ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν να πληρώσουν άλλους φόρους.
«Όσο προσπαθείτε να λειτουργείτε ως υπάλληλοι της κ. Μέργκελ θα μας έχετε απέναντι σας όπως θα έχετε απέναντι σας και τον ελληνικό λαό. Είστε επικίνδυνοι», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε.
«Σε αυτές τις λίγες ώρες τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποκαλύφθηκαν ότι είπαν ψέμματα. Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό. Τα μέτρα του κ. Σαμαρά ήταν ένα μεγάλο παραμύθι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η λύση του μνημονίου θα οδηγήσει σε εμφύλιο σπαραγμό τον ελληνικό λαό ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πρωτεργάτη αυτής της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.
Παράλληλα προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα υπάρξει η ατιμωρησία στις συμφωνίες που θα ξεπουλάνε τη χώρα, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα τις εφαρμόσει και όποιος τις υπογράψει θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Κουβέλης: Στηρίζουμε βάσει προγραμματικής συμφωνίας

Βαθύτατα προοδευτικό και ρεαλιστικό, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση όχι γενικά και αόριστα αλλά στη βάση αυτής της συμφωνίας.
Όπως μάλιστα είπε πέρα από τον εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο υπάρχει η υποχρέωση προκειμένου ο καθένας να κρίνει ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι αυτή την ώρα το ζητούμενο είναι πως μπορούμε να σηκώσουμε τα βάρη από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.
Τόνισε μάλιστα ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τον μόνο δρόμο και χαρακτήρισε «λάθος» την αποψη που εκφράζεται για μονομερή καταγγελία αφού κάτι τέτοιο απειλεί την χώρα με έξοδο από την Ευρωζώνη από το ευρώ.

Παπαρήγα: Θα μας κάνετε όλους φοροφυγάδες

«Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία», προειδοποίησε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Χρειάζεται θράσος να μιλάτε για τον ΟΣΕ όπως μιλάτε, είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και αναρωτήθηκε γιατί επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον ΟΣΕ για να πουληθεί τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το επιβατικό και μεταφορικό έργο θα το πάρουν ιδιώτες και το κράτος θα έχει τις υποδομές.
Η Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας.
Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.

Μιχαλολιάκος: «Το μνημόνιο έκανε την κρίση εντονότερη»

«Δεν μας πείσατε ότι το Μνημόνιο θα λύσει το πρόβλημα. Η χρεοκοπία είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και μετά οικονομική», είπε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν απαντήσεις πως έγινε η συσσώρευση του τεράστιου χρέους. Επικαλούμενος μάλιστα τα στοιχεία για τους αδήλωτους συνταξιούχους, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής έσπευσε να παρατηρήσει ότι «είμαστε μια χώρα νεκρών συνταξιούχων και τυφλών που οδηγούν αυτοκίνητα» και που κάποιο σάπιο κράτος δημιούργησε τα φαινόμενα αυτά.
«Ναι το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση αλλά δεν την θεράπευσε κιόλας. Την έκανε εντονότερη», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος προσθέτοντας ότι επί δύο χρόνια τα πράγματα χειροτέρευσαν με το τσεκούρωμα στους μισθούς και τις συντάξεις, με τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας και όλα αυτά κατ΄ εντολή της τρόϊκας η οποία επίσης πρέπει να λογοδοτήσει.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments