ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 24 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views261


Δέχτηκε, όπως αναμενόταν, η Super League την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, μετά και την συμφωνία που επετεύχθη με τον ΟΠΑΠ. Στην σημερινή Γενική της Συνέλευση, η Super League επικύρωσε την αναδιάρθρωση, και έτσι στην αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα συμμετάσχουν 18 ομάδες αντί 16.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της Super League, έχει ως εξής:

Η Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

“Η Γ.Σ. της Super League αποδέχθηκε το αίτημα περί αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από τηsuperLeague στη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μειοψήφησε
 η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ”. (Σ.Σ. Η αποχή της SKODA Ξάνθης ήταν αναμενόμενη μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Χρήστου Πανόπουλου).

Ξεκίνημα με Ολυμπιακό Βόλου

Μετά και την απόφαση που έλαβε η Super League, ήταν η σειρά της Football League να συνεδριάσει (στις 16:00), με στόχο να πραγματοποιήσει την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Μια κλήρωση στην οποία συμμετέχουν η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής, αφού ο κύριος όρος που είχε τεθεί από την Football League (η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων) έγινε αποδεκτή.

Όπως αποφασίστηκε, τρεις θα προβιβαστούν απευθείας και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 4-5-6-7 θα μετάσχουν σε play off. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στη Football League 2 θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες, ενώ οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής έχουν δικαίωμα να απκτήσουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές έως την Τρίτη (25/09, 15:00). Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (29-30/09).

Στην 1η αγωνιστική, η Καβάλα θα τεθεί αντιμέτωπη (εκτός έδρας) με μια από τις 2 ομάδες με τις οποίες διεκδίκησε την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, τον Ολυμπιακό Βόλου. Το πρώτο ματς της Καβάλας στην έδρα της θα διεξαχθεί την 2η αγωνιστική, κόντρα στον Παναιτωλικό (μια ομάδα η οποία ήταν, εξαρχής, κατά της επιστροφής της Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες).

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική

Ολ. Βόλου-Καβάλα

2η αγωνιστική

Καβάλα-Παναιτωλικός

3η αγωνιστική

Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα

4η αγωνιστική

 

Παναχαϊκή-Καβάλα

5η αγωνιστική

Καβάλα-Θρασύβουλος

6η αγωνιστική

Νίκη Βόλου-Καβάλα

7η αγωνιστική

Ρεπό έχει η Καβάλα

8η αγωνιστική

Εργοτέλης-Καβάλα

9η αγωνιστική

Καβάλα-Ηρακλής Ψαχνών

10η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης-Καβάλα

11η αγωνιστική

Καβάλα-Πιερικός

12η αγωνιστική

Ηρακλής Θεσ.-Καβάλα

13η αγωνιστική

Καβάλα-Καλλονή

14η αγωνιστική

Καβάλα-Δόξα Δράμας

15η αγωνιστική

Βύζας Μεγάρων-Καβάλα

16η αγωνιστική

Καβάλα-Φωκικός

17η αγωνιστική

Λάρισα-Καβάλα

18η αγωνιστική

Καβάλα-Καλλιθέα

19η αγωνιστική

Πανσερραϊκός-Καβάλα

20η αγωνιστική

Καβάλα-Επανωμή

21η αγωνιστική

Γιαννιτσά-Καβάλα

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments