ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 06 Φεβρουαρίου 2013
  • Views1016

Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επ’ ευκαιρία του σχεδίου «Αθηνά» για την κατάργηση ή συγχώνευση πανεπιστημιακών σχολών, ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τόσο σε αριθμό φοιτητών όσο και σε θέσεις διδασκόντων.

“Με τον τρόπο αυτό, θα διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και θα εδραιωθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ως τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα. Με την παρέμβαση αυτή διασφαλίζεται η δημογραφική ενίσχυση της Θράκης και ειδικότερα της Ροδόπης με νέο πληθυσμό, ενισχύεται η πνευματική θωράκιση της περιοχής και ενδυναμώνεται η αναπτυξιακή της προοπτική μια και τα τελευταία 38 χρόνια το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπήρξε η επιτυχέστερη επένδυση της Πολιτείας στην ακριτική Θράκη.” αναφέρει σχετικά το γραφείο του κυρίου Στυλιανίδη.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, ο Υπουργός Παιδείας έδειξε να κατανοεί το σκεπτικό της περιοχής και δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί στο αίτημα αύξησης του συνολικού αριθμού των εισακτέων φοιτητών και ενίσχυσης της αναλογίας διδασκόντων/διδασκομένων.

epistolh-stulianidh-ston-arvanitopoulo-gia-to-dhmokriteio

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments