ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Φεβρουαρίου 2013
  • Views370

Δεν είμαι «stage», ούτε «αγράμματος» !!!

Λέγομαι Λ. Π. του Θεοδώρου(και όχι κανενός κόμματος) και είμαι επιτυχών αδιόριστος της 8Κ. Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ (κατηγορία ΤΕ, αποφοίτησα σε 5.5 εξάμηνα αντί για 6, «φορτώνοντας» μαθήματα για να μην επιβαρύνω με έξοδα τους γονείς μου) και έχω περάσει στο ΙΚΑ σαν ΔΕ γιατί στην πόλη μου δεν είχε θέση για ΤΕ και αναγκάστηκα να αναζητήσω θέση σε χαμηλότερη κατηγορία.

Όπως έκαναν δεκάδες άλλοι συνάδελφοί μου που με πτυχία Πανεπιστημίου και Master και Διδακτορικά και ξένες γλώσσες, αφού και στη δική τους περιοχή δεν υπήρχαν θέσεις αντάξιες των ικανοτήτων τους. Στραφήκαμε όλοι σε θέσεις ΔΕ, κυνηγώντας μια θέση εργασίας. Μας κατηγόρησαν ότι είμαστε «του Λυκείου» χωρίς να ξέρουν ποιοι ήμαστε. Καιρός να το μάθετε λοιπόν. Δουλεύω από τα 25 μου και μάλιστα σε «θέσεις ευθύνης» του Ιδιωτικού Τομέα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, επίσης, από stage, όπως με «κατηγορούν». Δεν είναι όλοι stage στην 8Κ. Υπάρχουν και αυτά τα παιδιά, στα οποία η προκήρυξη έδωσε επιπρόσθετα μόρια, όπως έκανε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ και στην προκήρυξη 9Κ στη σελίδα 16187 (http://www.asep.gr/portal-files/dynamic/c285661/ fek.file/ 575_3_11_2008_el_GR.pdf )

Είμαι τρίτεκνος και ΑΝ ΗΜΟΥΝ «γαλάζιο ή πράσινο παιδί» ΔΕΝ θα περίμενα στα 40 μου να διοριστώ στο δημόσιο και δεν θα πήγαινα φροντιστήριο στα 35 να πάρω το lower, για να μαζεύω μόρια !!! Θα το είχα κάνει νωρίτερα !!! Σε “μια νύχτα” θα με έβαζαν κάπου , όπως έβαλαν κάποιους άλλους στη θέση μου πριν από 2,5 χρόνια. Ξέρω ότι δεν έφταιγαν αυτοί, όπως δεν έφταιγα όμως και εγώ μαζί με άλλους 800 περίπου συναδέλφους μου που ενώ είδαμε ότι συμπεριλαμβανόμαστε, αρχικά στα προσωρινά αποτελέσματα των διοριστέων στο ΙΚΑ και αμέσως μετά στα οριστικά, είδαμε 500 άτομα από την Αγροτική Τράπεζα (9Κ) να τους παίρνουν τη θέση.

Αν και μας έπνιγε το δίκιο, ποτέ δεν είπαμε κακή κουβέντα και σε όλα μας τα κείμενα, όλο αυτό το διάστημα ζητούσαμε και ζητάμε κοινή λύση. Δεν υπάρχει λύση, όμως, αν δεν υπάρχει μέσα στο ΙΚΑ και ο τελευταίος διοριστέος της 8Κ.

Ακούσαμε για δικαστικά έξοδα, από ανθρώπους που μέχρι σήμερα είχαν δουλειά και καλούνται να την υπερασπιστούν στα δικαστήρια πλέον και καλά θα κάνουν, αφού κανείς δεν τους στερεί αυτό το δικαίωμα.

Για τους αδιόριστους της 8Κ, όμως, ακούστηκαν τόσα πολλά που ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ξοδεύτηκαν στα δικαστήρια, παίρνοντας δανεικά οι περισσότεροι, από γνωστούς και φίλους. «Δεν έπρεπε να πάνε στα δικαστήρια» είπαν ορισμένοι με τόση ευκολία. «Αυτοί τους έδιωξαν, είναι ανέντιμο», είπαν άλλοι. Και σας ρωτώ. Είναι έντιμο και δίκαιο να διεκδικείς τη διατήρηση της δουλειάς σου και είναι ανέντιμο να παλεύεις να βρεις το δίκιο σου όταν σου πήραν, με τον τρόπο που πήραν, τη δουλειά που δικαιούσαι και στη θέση έβαλαν «άλλους»?

Δεν θέλω να μακρηγορήσω και να σας κουράσω περισσότερο. Ήταν πολλά αυτά που ήθελα να γράψω. Θα κλείσω με τα εξής: Κανείς δεν στεναχωριέται περισσότερο για την έκβαση της υπόθεσης στο ΙΚΑ, από τους αδιόριστους της 8Κ, διότι ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ τι θα πει να ψάχνεις το δίκιο σου επί 2,5 χρόνια και να βρίσκεις ΠΑΝΤΟΥ κλειστές πόρτες. Ευτυχώς, η δικαιοσύνη ήταν αυτή που μας τις άνοιξε, έστω και μετά από ένα τόσο μακροχρόνιο και ψυχοφθόρο αγώνα.

Ένας τρίτεκνος αδιόριστος Με την 8Κ/2008
18/2/2013

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments