ΔΡΑΜΑ — 25 Φεβρουαρίου 2013
  • Views166

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

    Όπως γνωρίζετε τους τελευταίους μήνες υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Περιφέρεια μας προηγείται χρονικά σε πανελλήνια κλίμακα, καθώς λειτούργησε πιλοτικά και έχει ήδη ολοκληρωθεί η απασχόληση των ανέργων.

    Θεωρώ ότι το έργο που παράχθηκε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Τα οφέλη που προέκυψαν ήταν πολλαπλά και σε πολλές κατευθύνσεις. Ο κάθε συμπράττοντας φορέας είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει δράσεις, έργα και υπηρεσίες, στον κοινωνικό και όχι μόνο τομέα, που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, καθώς και ενέργειες που δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ταυτόχρονα ο κάθε δημότης βίωνε καθημερινά τα απτά αποτελέσματα της εργασίας των ωφελούμενων στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης του, καθώς και σε αρκετά σημεία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του. Επίσης η υλοποίηση του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας» ενίσχυσε σημαντικά την τοπική οικονομία και τη γενική ρευστότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας να απασχοληθούν έστω και για πέντε μήνες, απαλύνοντας έστω και πρόσκαιρα το τεράστιο πρόβλημα οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν και δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους μας να νιώσουν πέρα από το οικονομικό όφελος και τη χαρά της εργασίας-δημιουργίας.

    Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, από τη μια πλευρά της τεράστιας επιτυχίας του συγκεκριμένου προγράμματος και από την άλλη της διαπίστωσης του εφιαλτικού ποσοστού της ανεργίας στην περιοχή μας – γεγονός που και οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αντιληφθεί – ζητώ να ξεκινήσουμε όλοι από κοινού τη διεκδίκηση της πρόσθετης χρηματοδότησης για επανεκκίνηση του προγράμματος μέσα από αναπορρόφητα ευρωπαϊκά κονδύλια για την απασχόληση. Πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλουμε να διεκδικήσουμε σθεναρά την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων, δεδομένου ότι πλέον υπάρχει ενσωματωμένη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα.

     Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

     Αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας και δηλώνω εκ των προτέρων ότι είμαι στη διάθεση σας σε όποια μορφή διεκδίκησης αποφασίσετε.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments