ΥΓΕΙΑ — 10 Νοεμβρίου 2012
  • Views210

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη σωματικής άσκησης κατά τους χειμερινούς μήνες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες η οποία διεξήχθη για 3 χρόνια σε περιοχές των ΗΠΑ με διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Το χειμώνα, λοιπόν σύμφωνα με αυτήν, αυξάνονται τα περιστατικά θανάτου εξαιτίας καρδιαγγειακών νοσημάτων συγκριτικά με την περίοδο του καλοκαιριού.

Οι επιστήμονες του νοσοκομείου Good Samaritan (Καλός Σαμαρείτης) του Λος Άντζελες μελέτησαν τα περιστατικά θανάτων από το 2005 έως το 2008 σε επτά περιοχές των ΗΠΑ, στις οποίες επικρατούν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Τα στοιχεία έδειξαν μέση αύξηση 26-36% των θανάτων που οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Το κυκλοφορικό σύστημα δεν επιβαρύνεται όμως κατά τους χειμερινούς μήνες μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και από παράγοντες όπως η μειωμένη άσκηση και η χειρότερη διατροφή, όπως εκτιμάται.

Η έρευνα παρουσιάστηκε με αφορμή το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Το αξιοσημείωτο συμπέρασμα, σύμφωνα με το βασικό ερευνητή Αμερικανό Μπράιαν Σβαρτς, είναι ότι η αύξηση του αριθμού των καρδιαγγειακών νοσημάτων που καταλήγουν σε θάνατο είναι ανεξάρτητη από την κλιματική ζώνη στην οποία ζει κανείς.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες απέδιδαν τις αυξομειώσεις στον αριθμό θανάτων κυρίως στο κλίμα και τις εναλλαγές του.

Πηγή: DW.DE

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments