ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 01 Απριλίου 2013
  • Views155

Από 35% έως 60% τα ποσοστά της επιχορήγησης

Επιδοτήσεις έως 600.000 ευρώ για τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων -μέχρι 40 κλίνες- φέρνει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 47 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση του αγροτουρισμού.

Το ύψος της επιδότησης διαμορφώνεται -ανάλογα με την περιοχή- από 35% μέχρι 60%.

Πρόκειται για το Μέτρο 313 (του Άξονα 3), που στόχο έχει τη βελτίωση και την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της απασχόλησης, και ακόμα την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, τη συμβολή στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.

Με το πρόγραμμα, όπως αναφέρει το Έθνος, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προώθηση ίσων ευκαιριών σε νέους, γυναίκες και ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των Επενδυτικών Σχεδίων στις ευεργετικές διατάξεις του προγράμματος Μέτρο 313: Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013. Με άλλα λόγια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνδράμει τους Έλληνες αγρότες -αλλά και όποιον άλλον το επιθυμεί- για να επενδύσουν στον τόπο τους.

Δικαιούχοι του προγράμματος, για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, δύναται να είναι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εταιρείες τους, καθώς και συλλογικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στον καταστατικό σκοπό των οποίων προβλέπεται η υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments