• Views115

Σκέψεις για περαιτέρω πεζοδρόμηση του Κέντρου της πόλης της Ξάνθης εξετάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiToday.com από πλευράς του δήμου Ξάνθης, , που έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση αρμόδιας επιτροπής, ζητήθηκε η έκφραση γνώμης φορέων και παραγόντων της περιοχής επί των δύο, μέχρι στιγμής, προτάσεων για πεζοδρόμηση κεντρικών σημείων της πόλης. Η πρώτη πρόταση αφορά την πεζοδρόμηση και ενοποίηση των Πλατειών Ελευθερίας και της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του τμήματος της 28ης Οκτωβρίου από την Κεντρική Πλατεία έως την οδό Τσιμισκή, καθώς και την παράλληλη πεζοδρόμηση της Μιχαήλ Καραολή από τη διασταύρωση με την Τσιμισκή μέχρι και την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Την 25η Μαρτίου επέλεξαν γιατροί του Νοσοκομείου Κομοτηνής και φοιτητές του ΔΠΘ για να εκφράσουν τα προβλήματά τους, που στην περίπτωση των πρώτων σχετίζονται με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους ενώ στη δεύτερη περίπτωση αφορά τις αντιδράσεις των φοιτητών στη κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων του ΔΠΘ που προβλέπεται από το Σχέδιο Αθηνά.

Αρνητική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου στην αγωγή που κατέθεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης σε βάρος της πρώην Διευθύντριας Κατερίνας Βασιλειάδου.
Το Πρωτοδικείο της Ξάνθης δεν έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο φορέας, διεκδικώντας, τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει και για τα οποία έχει καταδικαστεί στο ποινικό σκέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, το θέμα απασχόλησε τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου που φαίνεται ότι αποφασίζει να επανακαταθέσει νέα αγωγή, με πρόθεση , να δικαιωθεί αυτή τη φορά και να γίνει δεκτή. Πρόκειται για αγωγή ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ (η υπεξαίρεση αφορούσε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές για την υπεξαίρεση που έγινε μέχρι το 1999) ενώ την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος του ΕΒΕ Κώστας Βαζίκας. Άγνωστο παραμένει αν, στην περίπτωση που δικαιωθεί το ΕΒΕ, υπάρχει η πρακτική δυνατότητα να εισπράξει όσα διεκδικεί. Κατά τα άλλα η πολύκροτη υπόθεση συνεχίζει να ταλαιπωρεί το Επιμελητήριο καθώς δεν έχει λήξει η γνωστή υπόθεση του καταλογισμού μέρους των υπεξαιρεθέντων στα μέλη των παρελθόντων διοικήσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παλές διοικήσεις ή κληρονόμους.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου διοργανώνεται η επόμενη διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς προς τους καταναλωτές, το καθιερωμένο Πανόραμα Αλληλέγγυας Οικονομίας. Η νέα πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της Ομάδας Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ είναι η προτελευταία πριν από το Πάσχα, καθώς έχει αποφασιστεί να υπάρξει άλλη μια λίγες μέρες πριν τις γιορτές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά να επιχειρηθεί και μια ουσιαστική παρέμβαση στις τιμές της αγοράς, τη συγκεκριμένη κρίσιμη περίοδο.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=aPfjV0EEAec[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments