ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Ιουνίου 2013
  • Views148

Τρομοκρατικό χτύπημα ήταν η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 12 Ιουνίου, στο Άργος.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού αναλαμβάνει με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χθες το απόγευμα στο Indymedia, η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)- Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση».

Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ αναφέρεται ότι στόχος της επίθεσης είναι να καταγγελθούν και οι άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου.

Από την έκρηξη του μηχανισμού είχαν προκληθεί ζημιές σε άλλα δύο αυτοκίνητα καθώς και σε παρακείμενα σπίτια.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Μαρτίου στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Την ίδια μεταφορική εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει το Νοέμβριο του 2010 η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» για να στείλει πακέτα-βόμβες σε διάφορες πρεσβείες.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments