ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 19 Δεκεμβρίου 2012
  • Views329

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες (Τρίτη) το απόγευμα ο π. Υπουργός, Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, με τον Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, απέσπασε τη δέσμευση του κ. Στουρνάρα για άμεση εξέταση από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του αιτήματος για επαναφορά της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας  στο 12% στους Νομούς Καβάλας και Δράμας.

Ο κ. Καλαντζής τεκμηρίωσε πλήρως το αίτημα για εξομοίωση της επιδότησης στους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας με την αντίστοιχη που ισχύει στους Νομούς της Θράκης, παρουσιάζοντας και την προηγούμενη ανάλογη Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε Υπουργών Αλογοσκούφη και Πετραλιά, που με προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Καλαντζή είχε εκδοθεί, με την οποία οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στους Νομούς Καβάλας και Δράμας επιδοτούνταν με 12% του εργοδοτικού κόστους. Από το 2010 μέχρι και σήμερα οι δύο Νομοί έχουν επιδότηση ύψους 4%. Ο κ. Καλαντζής διευκρίνισε στον Υπουργό ότι εφόσον η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μία Περιφέρεια, ο περιφερειακός χάρτης επιδοτήσεων δεν αλλάζει με την επαναφορά του 12%, αντιθέτως αίρεται η αδικία των προηγούμενων χρόνων.

Ο Υπουργός κ. Στουρνάρας αποδέχθηκε το δίκαιο του αιτήματος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου να προωθήσουν την επίλυση του θέματος.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομίας, ο Γιώργος Καλαντζής έθεσε και το θέμα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και από το Συμβούλιο Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου. Το θέμα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Νομό Καβάλας. Ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει δυσλειτουργία και συμπλήρωσε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης και βάσει της πρόσφατης εντολής του Πρωθυπουργού για δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών από το κράτος, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν.

Επίσης, ο κ. Καλαντζής ανέπτυξε στον Υπουργό Οικονομικών την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου από τις 48 που είναι σήμερα. Ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε με την άποψη και τόνισε ότι και ο ίδιος βλέπει θετικά μία τέτοια ρύθμιση.

«Τόνισα στον κ. Στουρνάρα ότι η μη τήρηση της δέσμευσης για επαναφορά στο 12% της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας, θα αποτελέσει casus belli. Εγώ θα εξαντλήσω κάθε κοινοβουλευτική μου, αλλά και περαιτέρω, δυνατότητα, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο του αιτήματος των επιχειρήσεων της Καβάλας. Έτσι έμαθα να λειτουργώ όλα τα χρόνια. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι πολιτικοί. Το να καθόμαστε στα γραφεία μας ή να πίνουμε τον καφέ μας στην Καβάλα είναι και εύκολο και ευχάριστο. Δεν είναι όμως ουσιαστικό. Όσο έχω τη δύναμη να διεκδικώ για τους Καβαλιώτες, θα συνεχίσω να το κάνω. Όσο έχω τη δύναμη να ανοίγω πόρτες και να πείθω αυτούς που είναι πίσω από τις πόρτες για το δίκαιο των αιτημάτων του Νομού Καβάλας, θα συνεχίσω να το κάνω», δήλωσε ο Γιώργος Καλαντζής.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments