ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Ιανουαρίου 2013
  • Views155

Μολονότι αναγνωρίζει ότι πρόκειται «ίσως από τα πιο δραστικά που έχει λάβει έως τώρα η Πολιτεία», ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) «επαναπροσδιορίζει» τη θέση του υπέρ της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης.

Και αυτό το κάνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, λόγω της «κοινωνικής ένδειας, της εξάντλησης των αντοχών εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών, του οικονομικού τέλματος στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία, αλλά και του μεγάλου περιβαλλοντικού προβλήματος που έχει προκύψει».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΕΠΕ προτείνει:

– Την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αναπροσαρμογή του υπολογισμού της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις.

– Την επιτάχυνση της απόδοσης του επιδόματος του Πετρελαίου Θέρμανσης προς τους δικαιούχους.

– Την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αφού, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η απορρόφηση του συγκεκριμένου κονδυλίου υπολείπεται κατά πολύ του προϋπολογισθέντος και τέλος,

– Την επαναδιαπραγμάτευση της Ελληνικής Πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσωρινή και κατ΄ εξαίρεση για τη χώρα μας, μείωση του ΕΦΚ των Πετρελαίων Θέρμανσης και Κίνησης, σε επίπεδο χαμηλότερο του σημερινού κατώτατου ορίου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments