ΠΑΓΓΑΙΟ — 26 Ιουνίου 2012
  • Views238

Ως αφετηρία ενίσχυσης και προβολής των σημαντικών ιστορικών δεσμών που συνδέουν την καταγωγή  του δημάρχου Güzelcamli, Özkal Yüksel και των συντοπιτών του με την περιοχή των Ελευθερών, χαρακτηρίστηκε η πολυήμερη επίσκεψή του, στο Δήμο Παγγαίου, την περασμένη εβδομάδα.

Η επίσκεψη του κ. Yüksel, είχε ως βασικό άξονα την προετοιμασία δημιουργίας ενός ισχυρού δεσμού συνεργασίας, ο οποίος αφορά σε επικείμενη επίσκεψη πολυπληθούς τουρκικής αποστολής τουριστών στις πατρογονικές τους εστίες, με απώτερο στόχο να  βιώσουν ‘’δια ζώσης’’ την ιστορική σύνδεσή τους, με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου, πριν την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των Ελευθερών, ο δήμαρχος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, οι οποίοι συνέδραμαν στο βιωματικό του ταξίδι στην περιοχή, όπου έζησαν οι πρόγονοι του, ενώ ο ίδιος μέσα από την επίσκεψη του στα κτήρια και ιστορικά μνημεία της περιοχής, ένιωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχυρή ιστορική σύνδεση  του, με την εν λόγω  περιοχή.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης, ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, βιοτεχνίες παραγωγής τοπικών προϊόντων, καθώς και οινοποιεία της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, ενώ περιηγήθηκε και στο Νομό Δράμας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νικηφόρου. Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του στο Δήμο Καβάλας, συνάντησε τον δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, ενώ περιηγήθηκε και στην ιστορική συνοικία της Παναγίας και στο  εμπορικό λιμάνι, λόγω του άμεσου ενδιαφέροντός του για τον τομέα του τουρισμού.

Ο κος Yüksel, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλειο Ξουλόγη, για τη άριστη φιλοξενία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε επικείμενη επίσκεψη στο Δήμο Παγγαίου, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments