• Views469

Επίσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο κάτω Νευροκόπι

Το Δήμο Κ. Νευροκοπίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία εκτέλεσης του έργου της παράκαμψης του Κ. Νευροκοπίου και της κατασκευής της γέφυρας επί του χειμάρρου Λευκογείων, προϋπολογισμού 7.500.000€. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών από εκπροσώπους του προγράμματος Interreg (Ελλάδα-Βουλγαρία) στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο, αλλά και από τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας.

Στον Καναδά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Στον Καναδά θα μεταβεί ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 25 Μαΐου 2013. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης θα μεταφέρει τις θέσεις των αιρετών και των κατοίκων της Θράκης που αντιτίθενται στην εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή του Περάματος Έβρου από την Καναδική Εταιρεία Eldorado Gold, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης θεσμικών φορέων της χώρας. Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης του ο κ. Λαμπάκης θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες συναντήσεις με βουλευτές του Καναδικού Κοινοβουλίου, πολιτικούς παράγοντες και φορείς του Καναδά και θα παραχωρήσει ομιλίες και συνεντεύξεις τύπου στο Μόντρεαλ, την Οτάβα το Τορόντο και το Βανκούβερ. Στο πλαίσιο των επαφών του στο Τορόντο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας του Καναδά, καθώς επίσης και της Πανθρακικής και Πανμακεδονικής Ομοσπονδίας του Καναδά.

Στην Κομοτηνή στα τέλη Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς
Στα τέλη του Ιούνη, σύμφωνα με πληροφορίες του inpost.gr, θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από αρκετούς υπουργούς, θα εγκαινιάσει τον κάθετο άξονα Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατά πάσα πιθανότατα, παρουσία του νέου πρωθυπουργού της Βουλγαρίας. Βέβαια στο συγκεκριμένο έργο παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και παραμένει ερωτηματικό για το αν θα τελειώσει μέσα στις νέες προθεσμίες που έχει βάλει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Πάνω από 5,000 φορολογούμενοι  της Κομοτηνής θα εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Ξάνθης

Στην Εφορία της Ξάνθης θα χρειάζεται να απευθύνονται σε λίγο καιρό οι επαγγελματίες της Ροδόπης, είτε οι ίδιοι, είτε οι λογιστές τους, προκειμένου να διεκπεραιώνουν υποθέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου. Τα δύο αυτά τμήματα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Ροδόπης, επικαλούμενος ενημέρωση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, συγκαταλέγονται σε ένα σύνολο σχετικών παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν για ολόκληρη τη χώρα σε σύσκεψη, που διεξήχθη στις 21 Απριλίου, υπό τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, η διοίκηση του Συλλόγου Εφοριακών Ροδόπης κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματικούς φορείς, που τα μέλη τους πλήττονται άμεσα από μια τέτοια εξέλιξη.

Πρόσκληση εθελοντών για το πρόγραμμα «Δημιουργική απασχόληση  παιδιών»

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και ειδικότερα στο πλαίσιο των υποστηρικτικών δράσεών του για το παιδί και την οικογένεια, υλοποιεί το πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κατά τους θερινούς μήνες.      Για την απασχόληση των παιδιών έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη έξι καθηγητών φυσικής αγωγής και ο Δήμος ευελπιστεί στην συμμετοχή εθελοντών τόσο δασκάλων όσο και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments