ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 03 Ιανουαρίου 2013
  • Views136

Στα δίχτυα του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό υψηλόβαθμος υπάλληλος της Πολεοδομίας σε τουριστική πόλη της Πελοπονήσσου, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει το χρηματικό ποσό, καθώς δήλωνε χαμηλά εισοδήματα στην εφορία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, o πολεοδόμος πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά από σωρεία καταγγελιών από δημότες της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία, καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού.
Αμέσως δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να προκύψει στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει και δεν μπόρεσε.
Ειδικότερα, κληθείς να δικαιολογήσει τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς του, ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.
Oπως αποκαλύφθηκε όμως από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.
Πηγή: ethnos.gr
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments