ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 06 Ιουνίου 2013
  • Views160

Eπίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να εφευρεθεί πάση θυσία κακούργημα.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για την προσωπική τους διάσωση είναι να καταστρέψουν τους προκατόχους τους», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν σώθηκε καίγοντας μόνο τον άλλο.

«Αυτό είναι μικρότητα και αμοραλισμός», είπε, κατηγορώντας τον κ. Βενιζέλο ότι είχε το θράσος να τον αναφέρει στην ίδια πρόταση με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ως βάρος για το κόμμα.

«Δεν ήμουν εγώ που υπερασπίστηκα τον κ. Τσοχατζόπουλο στη βουλή, αλλά ο κ. Βενιζέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, όταν τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν, γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους; Σοβαρολογούμε ; τι ακριβώς τους εμπόδισε;  η έλλειψη του χαρτιού των γάλλων. Γιατί καταχωνιάστηκαν τα στοιχεία σε ένα συρτάρι για 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε; Γιατί δεν με ρωτούσαν; Γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο να με ρωτήσει ο κ. Διώτης; Και γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Βενιζέλος και γιατί δεν με ρώτησε στο περιθώριο των αναρίθμητων συσκέψεων που είχαμε. Αν δεν ήθελε να ρωτήσει εμένα γιατί δεν ρωτούσε τη κυρία Λαγκάρντ με την οποία βρέθηκε σε τόσες συναντήσεις;» διερωτήθηκε. ,

Ο κ. Παπακωνσταντίνου  έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην αίθουσα και υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί βολική περίπτωση. «Δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι. Δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες», είπε.

«Η προσπάθεια ενοχοποίησης μ μου ξεκίνησε από το ότι λείπουν τρία ονόματα συγγενών μου από ένα usb που δεν είναι δικό μου», ανέφερε.

«Κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διασύροντας έναν άνθρωπο που σε σημαντικό βαθμό συμβόλισε την προηγούμενη κυβέρνηση θα εξιλεωθούν στο κόσμο.  Κάποιοι στην αντιπολίτευση προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο με παραμύθια. Φτάνει πια η υποκρισία», τόνισε.

«Δεν μπορεί να κατηγορείται αυτός που ζήτησε τη λίστα και την έδωσε για έλεγχο. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε προφανώς κυνήγι μαγισσών. Το αντίθετο. Αλλά, τέτοιο κυνήγι γίνεται εναντίον μου».

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments