ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 31 Μαρτίου 2013
  • Views161

Επίθεση κατά παραγγελία από σέρβερ του εξωτερικού δέχθηκε πριν από λίγη ώρα το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό δίκτυο σε Μακεδονία και Θράκη, με αποτέλεσμα το videotex.gr να μείνει εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Όπως προκύπτει από τον τεχνικό έλεγχο, η επίθεση σχεδιάσθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να εξαφανίσει όλο το ειδησεογραφικό περιεχόμενο αλλά αν και το επιχείρησε δεν κατάφερε τελικά να μην αφήσει πίσω της ηλεκτρονικά ίχνη. Η επίθεση σχεδιάσθηκε στην Ελλάδα και ανατέθηκε σε χάκερ του εξωτερικού.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνει η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαίος, συμπίπτει δε με μια σειρά καινοτομιών και αναβαθμίσεων που αποφάσισε η διεύθυνση του ENA CHANNEL τόσο στη δομή του site, όσο στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο αλλά και στην ταχύτητα και ευκολία πρόσβασης του από τους αναγνώστες του.

Το videotex.gr, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία επισκεψιμότητας της GOOGLE του τελευταίου τριμήνου, είναι η ανερχόμενη δύναμη ενημέρωσης και από τα πιό δημοφιλή ενημερωτικά δίκτυα της Βορείου Ελλάδος στο διαδίκτυο, με χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά.

Παρά την βαρβαρότητα επίθεσης, δεν καταστράφηκε ειδησεογραφικό περιεχόμενο του Μέσου.

Για το γεγονός της επίθεσης στο videotex.gr o ιδιοκτήτης του Μέσου, κ. Κουκουτίνης δήλωσε:
“Μια επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης στοχεύει πάντα στους αναγνώστες. Στους αναγνώστες που θέλουν να είναι ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες. Η άνοδος που σημειώνει το ενημερωτικό μας δίκτυο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό ακριβώς δείχνει, ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες απαιτούν σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση. Δεν θα κινηθούμε νομικά, θα προτιμήσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους αναγνώστες μας”.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments