ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 26 Μαρτίου 2013
  • Views141

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά την οποία ο τελευταίος τον ενημέρωσε σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε περισσότερο συμβολική τη συνάντησή του και την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Οικονομικών, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε καθημερινή επικοινωνία με τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, όπως και με την κυπριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε βέβαιος ως προς την ασφάλεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που υποστηρίζουν ότι για τα προβλήματα της Κύπρου ευθύνεται το ελληνικό PSI και αποδοκίμασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ περί ευθύνης του ελληνικού PSI για το πρόβλημα της Κύπρου, τόνισε ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες, όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, το απέρριψε ως αναληθές και πρόσθεσε ότι αυτό που αποδείχθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι τα εύκολα λόγια είναι επικίνδυνα. Και αυτό γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση εντός ευρωζώνης. Κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να εκφράζει «ερμαφρόδιτες θέσεις», γιατί δεν οδηγούν πουθενά.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός της «στεγανοποίησης» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο οποίο προσέβλεπαν οι Έλληνες καταθέτες και τόνισε ότι η σταθεροποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας που είναι προϋπόθεση για να πάμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι η Κύπρος αποτελεί το πρότυπο λύσης σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ήταν επικίνδυνη και γι’ αυτό και αποσύρθηκε. Και επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments