ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΒΡΟΣ — 16 Φεβρουαρίου 2013
  • Views139

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται μια συνεργός τους.

Εξαρθρώθηκε, μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν, χθες (15-2-2013) το βράδυ, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 29, 25, 24 και 20 ετών, ενώ αναζητείται μια αλλοδαπή συνεργός τους, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση τελεσθέντα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από τη συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, διέπραξαν, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Φεβρουαρίου 2013, τρεις (3) διαρρήξεις σε οικίες της Αλεξανδρούπολης, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά τρεις φορητούς υπολογιστές, διάφορα κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να αποστείλουν, με δέμα, μέρος των κλοπιμαίων στη συνεργό τους, η οποία, ως αντίτιμο της αξίας τους, απέστειλε σε αυτούς, μέσω εμβάσματος, το χρηματικό ποσό των 240 Ευρώ. Τα παραπάνω κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 170 Ευρώ και δύο αποδείξεις συναλλαγών, από τα εμβάσματα που τους είχε αποστείλει η συνεργός τους.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 29, 25 και 24 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων της συνεργού τους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments