• Views237

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Qfo39iZCQok&list=UU_E3ROtebnZXH708dOeBgDQ&index=4[/tube]

Εξαιρούνται από το «κούρεμα» έως 9,9% που επιβλήθηκε στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Νωρίτερα, σήμερα, το ίδιο διαβεβαίωναν ανώτατες τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το in.gr.

Αντίστοιχη αναφορά έκανε στις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άσμουσεν ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να ισχύσουν τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό.

Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι από την εφαρμογή αυτού του μέτρου δε θα υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για την ελληνική πλευρά και ότι δε θα θιγεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχει ανομία που να μην συναντάμε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο πρωθυπουργός

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, λέγοντας: «Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας που να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας».

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Δεν είναι απλά αντίθετοι στις επενδύσεις ή στις αποκρατικοποιήσεις. Είναι κάτι χειρότερο: Δεν προτείνουν κάποιο διαφορετικό σχέδιο, κάποια διαφορετική ιδέα. Είναι αντίθετοι σε όλα. Σε καθετί! […]

»Είναι αντίθετοι, ακόμα, σε οτιδήποτε συνιστά εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Θέλουμε να τηρείται ο νόμος; Είναι αντίθετοι… Συλλαμβάνονται οι ληστές τραπεζών, οπλισμένοι μάλιστα και αφού έχουν πιάσει αθώους ομήρους; Διαμαρτύρονται… Εμποδίζονται βαρυποινίτες να δραπετεύσουν από τις φυλακές; Χαλάνε τον κόσμο…

»Προσπαθούμε να λειτουργήσει ξανά, στοιχειωδώς, το κράτος, όπως συμβαίνει παντού αλλού στον κόσμο, προσπαθούμε να ανοίξουμε εργοστάσια κατειλημμένα από καιρό και δημόσια οικήματα κατειλημμένα από καιρό; Τους έχουμε απέναντί μας. Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας!

»Πολύ θα θέλαμε να μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μαζί τους. Αλλά, δυστυχώς, είναι αντίθετοι σε όλα! Εμείς, βέβαια, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Αυτό που παντού αλλού στον κόσμο θεωρείται σωστό. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει “φυσιολογική χώρα”».

Μικρότερο το φετινό χαράτσι, είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

Η επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων για την χρήση του 2013 θα είναι μικρότερη από αυτήν του 2012, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση με την τρόικα αφορά το πώς θα πληρωθεί το χαράτσι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εξοφληθεί και πάλι μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει δύο ενδεχόμενα για τη μείωση του χαρατσιού: είτε λιγότερες δόσεις είτε μείωση των συντελεστών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Έχει αρχίσει η αξιολόγηση θέσεων που πρέπει να υπάρχουν και εργαζομένων που βρίσκονται στις θέσεις αυτές. Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν. Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή προσελήφθησαν με πλαστά στοιχεία, αυτοί θα απομακρυνθούν».

Για τη δόση του Μαρτίου και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως δεν υπάρχει αδιέξοδο, εξάλλου, πρόσθεσε, το ανακοίνωσε η τρόικα πως είμαστε σε καλό δρόμο και πως για την εκταμίευση δόσης δεν χρειάζεται η παρουσία της. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στοπ στη μείωση μισθών και συντάξεων υπόσχεται ο Αλ.Τσίπρας

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

Εμφανώς ενθουσιασμένος από τον αριθμό των ακροατών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Ίσως είναι καλή ιδέα την επόμενη φορά να κατέβουμε στις τοπικές εκλογές», προκαλώντας το χειροκρότημα και το γέλιο του κόσμου.

Όπως και στην ομιλία του στο London School Economics την προηγούμενη μέρα ο κ. Τσίπρας άσκησε για μια ακόμη φορά, έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη. «Η λιτότητα οδηγεί την ελληνική οικονομία προς το κάτω. Αυτό δεν είναι εκτίμηση είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι «η λιτότητα δεν είναι το μέσο για την έξοδο από την κρίση αλλά ο στόχος αυτών που την επιβάλουν, αυτών που την εφαρμόζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, επιδίωξή τους είναι να υπάρξει φθηνό εργατικό δυναμικό, πράγμα που επιτυγχάνεται «εκβιάζοντας τους λαούς με το μεγάλο δημόσιο χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις τους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν υπήρχε η κρίση θα την είχαν εφεύρει για να κάνουν πράξη τα σχέδια τους».

 

«Δέκα άτομα σε 20 τετραγωνικά» λέει ο Β.Παπαγεωργόπουλος για τη φυλακή

Στις συνθήκες κράτησης του στις φυλακές Διαβατών, αναφέρεται, με ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

«Σε 20 τετρ. μέτρα 10 άτομα! 10 κρεβάτια, 5 ντουλαπάκια, 2 τραπεζάκια, 4 σκαμπό, 1 ψυγειάκι, 30 τσάντες, παράθυρα ψηλά να μη βλέπεις τον ορίζοντα, μία τουαλέτα για 10 άτομα…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι οι πάντες είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί και τον κοιτούν με σεβασμό.

Επανέλαβε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση της υπεξαίρεσης και χαρακτήρισε αδικία την καταδίκη του.

Αναφέρθηκε στο έργο του ως υφυπουργός Αθλητισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι ποτέ στη ζωή του δεν διανοήθηκε να καταχραστεί ούτε ένα ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments