ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Φεβρουαρίου 2013
  • Views135

Τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανοίγει σήμερα με την ομιλία του στις 10.30 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το ανώτατο όργανο του κόμματος θα επιχειρήσει να εκτιμήσει την πολιτική συγκυρία και να προγραμματίσει τη δράση του αναλόγως, ενώ παράλληλα θα συγκροτήσει δύο επιτροπές, μία για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και μία για το καταστατικό του, ενόψει συνεδρίου. Οι δύο επιτροπές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία του συνεδρίου που θα ενιαιοποιήσει ουσιαστικά σε κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η συνεδρίαση πάντως, δεν αναμένεται ανέφελη. Το αντίθετο. Από την Τετάρτη ακόμα και τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος, φάνηκαν οι διαφωνίες της «αριστερής μειοψηφίας» του κόμματος, που θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά «καταγραφή δυνάμεων». Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την «στροφή στον κυβερνητισμό» που επιδεικνύει, όσο και για τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον εντεταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ, Γιοακίμ Φούχτελ και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ. Παράλληλα, ζήτησε τον σεβασμό στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, τον «ολικό επαναπροσδιορισμό» του κόμματος στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και την συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, με στόχο την αντεπίθεση της Αριστεράς για ανατροπές και τελικά την «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Μέχρι χθες μάλιστα, συνεχίζονταν οι πυρετώδεις παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάθεση ξεχωριστού εισηγητικού κειμένου εκ μέρους της «Αριστερής Πλατφόρμας» στην Κεντρική Επιτροπή, μια και εκείνη δεν θέλησε να προχωρήσει σε εσωκομματική σύγκρουση. «Συντονιστής» της όλης προσπάθειας ήταν ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, που σε συνεννόηση με όλες τις πλευρές, συνέταξε τελικά το κείμενο που κατατέθηκε ως εισήγηση στην ΚΕ. Παρά τις «βελτιώσεις» που εντόπισε πάντως το Αριστερό Ρεύμα και οι σύμμαχοί του στο κόμμα, στελέχη του υπόσχονται προσπάθειες …περαιτέρω βελτίωσης κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments