ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Φεβρουαρίου 2013
  • Views320

Eντείνονται όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις στη Θράκη για την επιχειρούμενη επένδυση του Χρυσού μετά την πολυσυζητημένη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι εγγυάται πως θα την ξεμπλοκάρει.

Το θέμα απασχόλησε τη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει απευθυνόμενος στον Πρωθπουργό:

««…Αν, λοιπόν, εσείς ανάπτυξη ονομάζετε το real estate και την παραχώρηση θησαυρών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων έναντι ευτελών ποσών –όπως αυτό που συνέβη στη Χαλκιδική, όπου για 11 εκατομμύρια παραχωρήθηκε μια έκταση και ορυκτός πλούτος πολλών δισεκατομμυρίων ή όπως θέλετε να κάνετε και στον Έβρο και στη Θράκη όπου εκεί, κύριε πρωθυπουργέ, δεν κρύβετε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήστε το δικό σας υπουργό ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή, ρωτήστε το Δήμαρχο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη, ρωτήστε την τοπική κοινωνία, γιατί εναντιώνεται σε αυτήν την επένδυση. Εναντιώνεται διότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αντιπάλων αυτών που επενδύουν; Ή μήπως διότι έχει αξίωση αυτός ο κόσμος να ζήσει με αξιοπρέπεια σε ένα φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δώσει προοπτική και μέλλον στις επόμενες γενιές…»

Ακολούθησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ανέφερε σε κάθε τόνο ότι η επένδυση του χρυσού «δεν χωρά στη Θράκη»

Σκληροί υπαινιγμοί Λαμπάκη και «φαρμακερή» επιστολή στον Πάχτα !

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με τη σειρά του, δημοσιοποίησε επιστολή προς το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα, σε πολύ σκληρό και αιχμηρό ύφος, που αφήνει πολύ σκληρούς υπαινιγμούς για το ρόλο του στην υποδοχή της επένδυσης στις Σκουριές, που συγκεντρώνει τεράστιες αντιδρα΄σεις στην τοπική κοινωνία.

«Κύριε Πάχτα, ακούστε τι είναι απρέπεια, αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο.

Απαράδεκτο θα ήταν να επικοινωνούσα μαζί σας για να σας ζητήσω, εντός εισαγωγικών, την άδεια να συμμετέχω σε κοινωνικό συλλαλητήριο του λαού της Χαλκιδικής. Στο κάτω – κάτω δεν μας ειδοποιήσατε ότι γίνατε και μητροπολίτης για να σας ζητάμε την άδεια να μπούμε στο χώρο που εσείς θεωρείτε ως ιδιοκτησία σας.

Αν έχετε πατριωτικό φρόνημα και εργάζεστε για τον λαό σας απαντώ με αυτό που είδα στον τόπο που τον θεωρείτε ιδιοκτησία σας. Τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη κατά χιλιάδες να θεωρούν ότι είστε εξοστρακισμένος από την συνείδησή τους.

Αντιδεοντολογικό θα ήταν να συναλλαγώ μαζί σας αφού τίποτα κοινό δε μας συνδέει, πέραν του γεγονότος ότι στο κάλεσμα του συντονιστικού των δημοτών του Δήμου σας προς τους αντίστοιχους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου έχουμε ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, απάντησα θετικά ερχόμενος ως απλός πολίτης, ως Έλληνας, όπως και αυτοί ήρθαν πολλάκις συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα μας στην Αλεξανδρούπολη.

Απρεπές και αντιδημοκρατικό είναι να ζητάτε ν’ αποκλεισθώ από κοινωνικούς αγώνες, στην προσπάθειά σας να κρατήσετε την κοινωνία του Δήμου σας κλειστή από όσους έτυχε να είναι θεσμικοί αλλά να νοιώθουν πάνω απ’ όλα Έλληνες και να αγωνίζονται ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση μιλώντας για μένα με αυτοκριτική καταλήγω:

1)Εγώ πηγαίνω στο γραφείο μου στο Δημαρχείο κάθε μέρα και ότι ώρα θέλω. ΕΣΕΙΣ;

2)Είμαι ψηλά στην συνείδηση των δημοτών μου άσχετα αν συμφωνούν με τις απόψεις μου ή όχι. ΕΣΕΙΣ;

3)Εγώ δεν δέχθηκα καμία ερώτηση από δημοσιογράφους αν παίρνω ανταλλάγματα. ΕΣΕΙΣ;

4)Εγώ κάνω τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Επιτροπές στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. ΕΣΕΙΣ;

5)Εγώ θεωρώ ότι είμαι μέσα στους κοινωνικούς αγώνες του Δήμου μου. ΕΣΕΙΣ;

6)Εγώ δέχομαι την κριτική από όλους και δεν θεωρώ ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μία κλειστή κάστα, όπου απαγορεύεται να προσέλθουν άλλοι θεσμικοί ή μη, και τούτο γιατί δεν φοβάμαι την

κριτική, έχοντας πεποίθηση για την πολιτική μου καθαρότητα. ΕΣΕΙΣ;»

Πηγή: kavalapress.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments