ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 26 Φεβρουαρίου 2013
  • Views172

Με εντατικούς ελέγχους επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να πραγματοποιηθούν 1.656 έλεγχοι για την είσπραξη του ΦΠΑ καθώς και άλλων παρακρατούμενων φόρων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τον Ιανουάριο από τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ φορολογικά έσοδα, ενώ εισπράχθηκαν 8 εκατ. ευρώ (δηλαδή το 20%).

Βάσει των στοιχείων διαπιστώνεται ότι συνεχίζεται ο χαμηλός βαθμός ανταπόκρισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, καθώς, όπως φαίνεται, δήλωση υποβάλλει ένας στους τέσσερις υπόχρεους. Ο στόχος, πάντως, του Υπουργείου Οικονομικών είναι να συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες η πολιτική των εντατικών ελέγχων, γι’ αυτό και προγραμματίζει συνολικά τη διενέργεια 15.100 ελέγχων όλο το έτος.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου συνέχισαν και τον Ιανουάριο το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να εισπραχθούν 280 εκατ. ευρώ από την κατηγορία αυτή. Στο τέλος Ιανουαρίου το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανερχόταν στα 55,485 δισ. ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments