ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views179

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=NFF7hEzAd8o[/tube]

Την μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες ανθρώπων που υπέβαλαν την αίτησή τους για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και, τελικά, δεν βρήκανε το όνομά τους ούτε στον πίνακα όσων επιλέχθηκαν αλλά ούτε και στον πίνακα όσων αποκλείστηκαν!!!

Τα λάθη, όμως, στην κατάρτιση των πινάκων δεν αφορούν μονάχα την παράλειψη ονομάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκαν λάθη και στην μοριοδότηση για τους υποψήφιους των θέσεων νοσηλευτών-νοσηλευτριών που κατέθεσαν αίτηση στον σύλλογο ΠΝΟΗ, καθώς αρκετά τυπικά προσόντα δεν συνυπολογίστηκαν στην τελική βαθμολόγηση πολλών αιτούντων. Πιο συγκεκριμένα:

– Αποκλείστηκαν, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, 65 νοσηλεύτριες κατηγορίας ΔΕ παρόλο που, σύμφωνα με την προκήρυξη, είχανε και αυτές το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση.

– 117 άτομα που προσελήφθησαν δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. Για παράδειγμα, ενώ στην αίτηση τους δηλώσανε ότι είχανε ολοκληρώσει την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (ΥΕ), καταχωρήθηκαν ως υποψήφιοι ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης).

– Υπήρξε σωρεία διπλών καταχωρήσεων και σφαλμάτων στις καταχωρήσεις.

Δεν έχουν λείψει, όμως, και τα περιστατικά ατόμων που επελέγησαν χωρίς να διαθέτουν κάρτα ανεργίας, την στιγμή που το πρόγραμμα προορίζεται για τους ανέργους (σύμφωνα  με την προκήρυξη, αποκλείονται όσοι δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας).

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Μιχάλης Σκορδάς, σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες και σφάλματα στην κατάρτιση των πινάκων, λόγω της έλλειψης χρόνου και προσωπικού για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων και της πίεσης των ενδιαφερομένων και της κοινής γνώμης για την ανάρτηση των πινάκων νωρίτερα από το προβλεπόμενο για το θέμα που δημιουργήθηκε με κάποιο λάθος που έγινε στις προσλήψεις του προγράμματος Κατσέλη. Δεσμεύθηκε, δε, ότι θα γίνει έλεγχος ξανά όλων των αιτήσεων.

Ήδη, μάλιστα, αποσύρθηκαν οι πίνακες των αποτελεσμάτων, με σκοπό τον επανέλεγχό τους – καθώς ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα σφάλματα-. Οι διορθωμένοι πίνακες θα αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=jFh5y_OODmI[/tube]

Χρήσιμες πληροφορίες για τους πίνακες

Στους πίνακες αυτούς, οι οποίοι αναρτήθηκαν την Τρίτη στα γραφεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Κατσέλη, οι συμμετέχοντες καταχωρήθηκαν με βάση τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Οι ενστάσεις των συμμετεχόντων μπορούν να κατατεθούν ως και την Παρασκευή. το μόνο που απαιτείται για την υποβολή ένστασης είναι η συμπλήρωση μιας αιτήσεως με παραλήπτη το ΑΣΕΠ. Μετά και την εξέταση των ενστάσεων, η οποία θα κρατήσει 10 ημέρες, θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι ακάλυπτες θέσεις του προγράμματος Κατσέλη είναι συνολικά 48 (14 του ΟΘΑΚ, 17 της ΕΝΚΑ και 17 της ΠΝΟΗΣ).

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments