ΔΡΑΜΑ — 26 Φεβρουαρίου 2013
  • Views165

Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη και εκπροσώπους του Έλληνα ομογενή Ιβάν Σαββίδη προέδρου  της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και της Επιτροπής Ελληνορωσικής φιλίας της Ρωσικής Βουλής είχαν  οι παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δράμας το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2013.

     Με την παρουσία πλήθους ομογενών συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους  παλιννοστούντες με κυρίαρχο το επίκαιρο  θέμα των συντάξεων τους.

      Σε δηλώσεις του για την συνάντηση ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε: «κυρίαρχο πρόβλημα για τους ομογενείς  είναι  οι μνημονιακές αποφάσεις που αφήνουν ουσιαστικά χωρίς το καθιερωμένο βοήθημα χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ της Τρίτης Ηλικίας. Αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων είναι να δημιουργείται, πλέον, θέμα επιβίωσης για αυτούς τους συνδημότες μας.

      Από την πλευρά μας, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην ισχύσουν τελικά αυτές οι αποφάσεις. Το θέμα έχει τεθεί από εμάς τόσο στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων όσο και στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να ανατραπούν αυτές οι εξελίξεις. Θεωρώ ότι τελικά θα αποδεχθούν ότι είναι άδικη αυτή η απόφαση, αφού θα αναγκάσει πολλούς παλιννοστούντες να επιστρέψουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης παρ’ ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Από την επικοινωνία μου με τον Υπουργό Εργασίας διαπίστωσα  ότι υπάρχει  προβληματισμός και το όλο θέμα θα επανεξετασθεί».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments