ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 29 Ιανουαρίου 2013
  • Views151

Σεβασμιότατε,

 

Η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων   για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με άνοιγμα 52 Κυριακές το χρόνο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φοβόμαστε ότι θα αποβεί σε βάρος των μικρομεσαίων καταστημάτων, καταργώντας την  Κυριακάτικη αργία.

Οι οποιεσδήποτε αλλαγές και προεκτάσεις, δήθεν στο όνομα των καταναλωτών και των μικρών επαγγελματιών της αγοράς, στην ουσία επιχειρούνται χάριν των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων και  για ακόμα μεγαλύτερη αναδιανομή της αγοράς σε βάρος των μικρών.

Με δεδομένο δε ότι το εισόδημα του καταναλωτή είναι συγκεκριμένο και συνεχώς λιγοστεύει, η μόνη επίτευξη θα είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η βιολογική εξάντληση των ιδιοκτητών οικογενειακών επιχειρήσεων και συγχρόνως η καθοδήγηση των καταναλωτών στην ομηρία των ολιγοπωλίων του εμπορίου, που θα ελέγχουν την αγορά και θα επιβάλουν αυθαίρετες τιμές.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει, αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει. Επιπλέον όλο αυτό αντιβαίνει και στην Ορθόδοξη πίστη μας, αφού η Κυριακή είναι μεταξύ των άλλων και ημέρα του Κυρίου μας και σ’ Αυτόν πρέπει να την αφιερώνουμε.

Ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι, ως Ποιμενάρχης της τοπικής εκκλησίας μας και ερχόμενος σε επαφή με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, είστε σε θέση να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η οικονομία της πόλης μας και την εκατόμβη θυμάτων  των μικροεπιχειρηματιών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, που θα έχει ως συνέπεια το μέτρο.

Παρακαλούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω για να μην οδηγηθούμε τελικά σε έναν εξοντωτικό ανταγωνισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Τώρα πλέον είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και η εν λόγω πρόταση δεν πρέπει να περάσει.

Ζητούμε την βοήθειά σας και να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητα σας για τον τόπο, παίρνοντας άμεσα αρνητική θέση για την απελευθέρωση των Κυριακών, όπως ήδη έχουν πράξει ο ίδιος ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην συνάντησή του με το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς και πολλοί Μητροπολίτες  σε τοπικό επίπεδο.

Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Χρήστος Σπ. Ηλιάδης                                                                                            Μαρία Τσουρή

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments