ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 19 Ιουνίου 2012
  • Views234

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-rxiqnX29AM[/tube]

Την Παρασκευή η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έχει ένα νέο ραντεβού με την ιστορία, καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά του EURO 2012. Μπορεί το θεωρητικό φαβορί να είναι τα πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ, ωστόσο το αποτέλεσμα του αγώνα που θα διεξαχθεί στην PGE Arena του Γκντανσκ στην Βόρεια Πολωνία είναι ανοιχτό για όλες τις προβλέψεις.

Μια τέτοια πρόβλεψη προσπάθησαν να κάνουν, πριν από 41 χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα κωμικά σχήματα όλων των εποχών, οι Monty Python. Στα πλαίσια της σειράς τους με τίτλο “Monty Python’s Flying Circus” (Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Monty Python), η οποία προβλήθηκε από το BBC μεταξύ του 1969 και του 1975, η αρμάδα του Terry Gilliam, του John Cleese, του (μακαρίτη) Graham Chapman, του Eric Idle, του Terry Jones και του Michael Palin είχε επιστρατεύσει το γνωστό σε όλους φλεγματικό βρετανικό χιούμορ για να σατιρίσει οτιδήποτε κινείτο!

Στα πλαίσια της σάτιράς τους, οι Monty Pythons σκηνοθέτησαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Μόνο που, αντί για ποδοσφαιριστές, έλαβαν μέρος…αρχαίοι Έλληνες και σύγχρονοι Γερμανοί φιλόσοφοι (όπως ο Σωκράτης, ο Αρχιμήδης, ο Ηράκλειτος, ο Μαρξ, ο Ένγκελς, ο Νίτσε και ο Σοπενάουερ). Στον πρωτότυπο αυτό αγώνα το αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ της εθνικής μας ομάδας, με σκόρερ τον Σωκράτη.

Λέτε να πρόβλεψαν σωστά οι Monty Python;

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments