ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 02 Ιουλίου 2012
  • Views306

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=3caPEvdVmN4[/tube]

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η απολογία των 23 συλληφθέντων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της σπείρας με τα καλάσνικοφ. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 13, οι εννέα -μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Οι 13 προφυλακίστηκαν για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι προφυλακισμένοι, κρατούνται προσωρινά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και -μαζί με αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι- τις επόμενες μέρες θα παραπεμφθούν εκ νέου στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν ξεχωριστά για συγκεκριμένες κατηγορίες που τους βαρύνουν.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερα από δέκα άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα στοιχεία των οκτώ εξ αυτών είναι γνωστά και αναμένεται να συλληφθούν το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο δικηγόρος που φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση που αναστάτωσε το πανελλήνιο, για τη δράση των 23 συλληφθέντων της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ», όπως ονομάστηκε. Όπως διαρρέει από νομικούς, που έχουν την υπεράσπισή του, καθώς και δυο ακόμη κατηγορουμένων, θα ασκηθεί προσφυγή με αίτημα τη μείωση του ύψους της εγγύησης του κατηγορούμενου δικηγόρου, όπως άλλωστε δηλώθηκε στον Ανακριτή, δεδομένου ότι η προθεσμία καταβολής της εγγύησης είναι μέχρι τις 6 Ιουλίου. Νωρίτερα, είχαν απολογηθεί άλλοι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Ο πρώτος απ’ αυτούς υποχρεώθηκε στην καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τακτική παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments