ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 30 Απριλίου 2013
  • Views395

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ομάδα ράγκμπυ των Τιτάνων Καβάλας έδωσε δύο πολύ δυνατούς φιλικούς αγώνες στη μίνι περιοδεία που έκανε σε Αθήνα και Πάτρα, κερδίζοντας, μάλιστα, και τους δύο.

            Στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα, οι Τιτάνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Athens Rugby, την πιο επιτυχημένη ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Αρχικός στόχος της ομάδας πριν το παιχνίδι δεν ήταν άλλος από την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών συνοδευόμενη από μία αξιοπρεπή εμφάνιση, όμως, το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι η ομάδα των Αθηνών προηγήθηκε, όμως, στην συνέχεια, οι Καβαλιώτες, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των αντιπάλων τους, κατάφεραν να μπουν μπροστά, κλείνοντας το 1ο ημίχρονο με σκορ 5-7. Στο 2ο ημίχρονο, οι Αθηναίοι άσκησαν ασφυκτική πίεση, όμως, η ομάδα της Καβάλας, με την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία που έχει επιδείξει ως τώρα σε παιχνίδι της, όχι μόνο άντεξε, αλλά διεύρυνε περαιτέρω τη διαφορά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με σκορ 5-12.

            Επόμενος σταθμός της περιοδείας, η Πάτρα και αντίπαλος οι Patras Rebels, μία ομάδα παρομοίων στόχων και δυναμικής με τους Τιτάνες. Οι Καβαλιώτες, παρά την κόπωση από το παιχνίδι της προηγούμενης ημέρας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση και ανταπάντησαν στις επιτυχημένες επιθέσεις των Πατρινών, μένοντας κοντά στο σκορ, σε ένα αμφίρροπο 1ο ημίχρονο (15-14). Στην επανάληψη, η ομάδα της πόλης μας βελτίωσε κατακόρυφα την αμυντική της εικόνα, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους να ξανασκοράρουν, ενώ, ταυτόχρονα, είχε ποικιλία και ευχέρεια στις δικές της επιθετικές προσπάθειες, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με σκορ 15-27.

            Η συνολική αποτίμηση της περιοδείας των Τιτάνων κρίνεται απόλυτα θετική, καθώς, όχι μόνο σημείωσαν τις πρώτες εκτός έδρας νίκες τους απέναντι σε εξαιρετικούς αντιπάλους, αλλά επέδειξαν για πρώτη φορά στοιχεία, όπως αγωνιστική  σταθερότητα και πειθαρχία, αξιοπιστία στον αμυντικό τομέα και πληθωρικότητα στον επιθετικό. Στα συν πρέπει να καταλογιστεί και η σωστή διαχείριση της νίκης του πρώτου παιχνιδιού. Η συνολική εικόνα της ομάδας της Καβάλας μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

Σ.Σ: Η ομάδα των Τιτάνων ευχαριστεί θερμά τον κ. Ανδρέα Καραγιώργη για την πολύτιμη βοήθεια που της προσέφερε.

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016
Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments