ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 01 Ιουνίου 2012
  • Views253

Το διήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακής γευσιγνωσίας (3rd Ortakoy Festival), που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Σηλυβρίας, της επαρχίας Ορτάκιουϊ, στις 26 και 27 Μαΐου 2012, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, μαζί με δεκαμελή χορευτική εκπροσώπηση της περιοχής, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης.

Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια, από την περιοχή της Μακεδονίας, δίνοντας το έναυσμα για ένα κοινό μουσικοχορευτικό βίωμα, με ανταλλαγή στοιχείων, πολιτισμού, παράδοσης και ιστορικών δεσμών φιλίας και γειτονίας.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης του θρακιώτικου γάμου, το «παρών» έδωσαν και επίτιμοι καλεσμένοι του ζευγαριού από την περιοχή της Καβάλας, δίνοντας ιδιαίτερη  δυναμική, στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης που προβάλλεται μέσα από τα παρόμοια έθιμα.

Το  πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων, εκτός από το μουσικοχορευτικό κομμάτι, πρέσβευε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον  γευσιγνωστικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, μέσω της σύνδεσης της μακραίωνης ιστορίας της παραδοσιακής πίτας και της σύνδεσής της με την ιστορία της περιοχής.

Το Δήμο Παγγαίου, εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Ματσάγκος, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Δημήτρης Ηλιάδης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντίνος Γάκης και κ. Στέργιος Κεχαγιάς, ενώ η σύσφιξη των σχέσεων των δύο Δήμων, επισφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τόπο, μέσα από την ανταλλαγή δώρων που προέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου ξεχωριστά.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments