ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Απριλίου 2013
  • Views121

Τη σημασία τής εκπαίδευσης τού εθελοντικού προσωπικού, που εμπλέκεται στη διαχείριση τροφίμων, σε εστίες παροχής κοινωνικού έργου, αναδεικνύει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, με την ευκαιρία του σχετικού προγράμματος εκπαίδευσης, που ξεκινάει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κοινωνικών φορέων της Π.Ε. Ρεθύμνης, και αφορά στην «Εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή και Κοινωνικά Παντοπωλεία». Όπως τονίζει η κ. Λιονή: «Η υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στο δυναμικό καταναλωτικό περιβάλλον με το οποίο καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή, απαιτεί να έχουμε γνώσεις και να αναπτύσσουμε δεξιότητες πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι διάρκειας πέντε ωρών (μιας ημέρας), με εισηγητές από το μητρώο εθελοντών εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ, ενώ το σύνολο της εκπαίδευσης εποπτεύεται και πιστοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Οι φορείς στο Ρέθυμνο, όπως η Ιερά Μητρόπολη, το νοσοκομείο και άλλοι, θα ενημερώσουν άμεσα για τα άτομα τα οποία πρόκειται να εκπαιδευτούν, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, και να οριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments