ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 11 Απριλίου 2012
  • Views139

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=H0XvCQA3Myg[/tube]

Οι πολυαναμενόμενες πρόωρες εκλογές είναι, πλέον, γεγονός. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε, στο υπουργικό συμβούλιο, ότι οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης θα στηθούν στις 6 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός θα παραδώσει, σύμφωνα με το τυπικό, στις 17:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εν συνεχεία θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει και επίσημα τις εκλογές.

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο (σύμφωνα με πληροφορίες)  θα επικαλεστεί λόγους εθνικής σημασίας, όπως η διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή στην Ευρωζώνη, βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την εισήγηση του κ. Παπαδήμου στο υπουργικό συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2012, θα πρέπει να υποβληθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2013-2016. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Τα παραπάνω ζητήματα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, θεωρούνται “εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας” τον χειρισμό του οποίου, όπως επεσήμανε, πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments