ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 16 Μαΐου 2012
  • Views608

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=PH-pOz8wVQ8[/tube]

Στις 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, μετά το ναυάγιο των διερευνητικών επαφών των τελευταίων ημερών, οι οποίες οδήγησαν σε οξύτατες αντεγκλήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στις 1 το μεσημέρι συνεδρίασε, εκ νέου, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, απόντος του προέδρου της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος αρνήθηκε την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια.

Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαλολιάκος.

Το συμβούλιο κράτησε μια ώρα και το αποτέλεσμα ήταν η προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου, ενώ μέχρι τότε χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος. Η επιλογή του κ. Πικραμμένου δεν έγινε χωρίς διαφωνίες, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πρότεινε να παραμείνει στη θέση του ο Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρότασή του συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε αρχικά τον Γεράσιμο Αρσένη για να συναινέσει και αυτός, αμέσως μετά, έπειτα και από την άρνηση Βενιζέλου. Μετά, όμως, και το veto που άσκησε ο Πάνος Καμμένος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην λύση Πικραμμένου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα “Το Έθνος”, χτες Τρίτη ασκήθηκαν πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παραμείνει στη θέση του, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας. Οι προσπάθειες ωστόσο, δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.

Αύριο αναμένεται να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου σε μια Σύνοδο υπό τον Δ’ αντιπρόεδρο της απερχόμενης Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα. Την Παρασκευή στις 11 το πρωί η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αντικείμενο την τυπική εκλογή προέδρου της Βουλής.

Και όλα αυτά, την στιγμή που νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα δίνει σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 20,5% και σημαντική μείωση των ποσοστών της ΝΔ (14,3%) και του ΠΑΣΟΚ (10,9%). Με την νέα αυτή δημοσκόπηση 6 κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, καθώς μένει εκτός η Χρυσή Αυγή (με 2,2%)

Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, καταποντίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το φάντασμα της χρεοκοπίας να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, Κοράντο Πασέρα έκανε μια δήλωση-βόμβα, τονίζοντας ότι το ευρώ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και χωρίς την Ελλάδα. Από την άλλη ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης,της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα. Τέλος ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν για την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(2) Readers Comments

  1. Θεμα: καταγγελία
    Θέλω να θέσω υπό’ όψιν σας το εξής ζήτημα που ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 3904/2010 : Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω νόμου αλλάζουν οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας , οι διατάξεις του άρθρου αυτού ως ουσιαστικού δικαίου είναι ευμενέστερες σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 6,7 Π.Κ που ρυθμίζουν την μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας και σε συνδιασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 Π.Κ θα έπρεπε να γίνεται δεκτό το αίτημα να καθορισθούν εκ νέου οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας παλαιών αποφάσεων, παρόλα αυτά σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται από τους Εισαγγελείς τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Θεσ/νίκης κατά πάγια τακτική, ενώ την ίδια στιγμή παρόμοια αιτήματα γίνονται δεκτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παύσει αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας που παρέχουν σήμερα κοινωφελή εργασία. Δεν πιστεύω ότι άλλος νομός εφαρμόζεται στην Αθήνα και σε αλλά Πρωτοδικεία και άλλος στην Θεσσαλονίκη??τι θα γίνει με εμάς ??

    • Μετά από σχετική έρευνα, αυτό που μπορέσαμε να μάθουμε είναι ότι θα πρέπει να εξασφαλίσετε εκ των προτέρων (με γραπτή βεβαίωση) ότι σας δέχεται ο δήμος ή η εκάστοτε διοικητική δομή στην οποία επιθυμείτε να εργαστείτε με όρους κοινωφελούς εργασίας (αρκεί, φυσικά, να ανήκει η υπηρεσία αυτή στο πρόγραμμα αυτό – ο δήμος Καβάλας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα). Στην περίπτωση αυτή (αν, δηλαδή, λάβετε την σχετική βεβαίωση από τον δήμο ή μια οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία) το Πρωτοδικείο θα κάνει δεκτό το αίτημά σας. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο στην Θεσσαλονίκη (μια σκέψη θα μπορούσε να είναι ότι οι αιτούντες δεν είχανε λάβει την σχετική βεβαίωση ή ότι η υπηρεσία στην οποίαν ήθελαν να εργαστούν δεν ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα)