ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 16 Ιανουαρίου 2013
  • Views125

Ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης Κωστής Σιμιτσής (καθώς και ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης) συμμετείχε σήμερα το πρωί στην ειδική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα όπου είχε κληθεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Μουσουρούλης, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του υπουργείου αναφορικά με το αίτημα πολλών ΟΤΑ για παραχώρηση τους δήμους της χερσαίας ζώνης των λιμανιών.

Οι δήμαρχοι των παραθαλάσσιων πόλεων κατέστησαν σαφές στον υπουργό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα τους βρει απέναντι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην αυτής της παραχώρησης στους δήμους της χερσαίας ζώνης των λιμανιών και του παραλιακού μετώπου. Επιπλέον, ζήτησαν επιτακτικά από τον υπουργό το παραπάνω  θέμα να ξεκαθαρίσει και να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις πριν από την κατάθεση στη Βουλή και την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη συγχώνευση των λιμανιών.

Αναφερόμενος στο τελευταίο θέμα και κληθείς απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από μέρους των δημάρχων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσε πως οι όποιες συνενώσεις των λιμανιών δεν καταργούν τη διοικητική αυτοτέλεια των κατά τόπους Οργανισμών Λιμένων. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Καβάλας ζήτησε από τον κ. Μουσουρούλη να αποσαφηνιστεί απόλυτα η παραπάνω θέση και να διατυπωθεί κατά τρόπο που θα είναι απόλυτα σαφής. Επιπλέον, πάνω στο θέμα αυτό οι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησαν να μη συνενωθούν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Απευθυνόμενος προς το δήμαρχο Καβάλας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εξέφρασε την απορία για πιο λόγο ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διαθέτει τρία λιμάνια οι τζίροι του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας είναι χαμηλοί. Ο δήμαρχος σημείωσε πως το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» είναι αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει σηκώσει το βάρος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, πλην όμως τόνισε με έμφαση πως δυστυχώς στερείται ακόμα σημαντικών και αναγκαίων υποδομών. Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να δει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία ενός σύγχρονου εμπορικού λιμανιού όπως επιβάλλεται να είναι το «Φίλιππος Β’».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments