ΚΟΣΜΟΣ — 10 Μαρτίου 2012
  • Views236

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=i691o1r7m6w[/tube]

Πρώτο θέμα στα ρεπορτάζ και στις ανταποκρίσεις των περισσότερων διεθνών πρακτορείων και Μέσων Ενημέρωσης είναι η επιτυχημένη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Το πρακτορείο Reuters ήταν αυτό που πρώτο μετέδωσε την είδηση ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 85%, για τίτλους που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο, Ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα μετέδιδε το αμερικανικό δίκτυο CNBC, που έκανε λόγο για συμμετοχή της τάξης ακόμη και του 90%. Για επιτυχημένη διαδικασία έκανε λόγο στο ρεπορτάζ του και το βρετανικό ΒΒC.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, νόμο που ενισχύει την προστασία των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε κοινοβουλευτική πηγή. Πολλές φεμινιστικές οργανώσεις επέκριναν τον νόμο, λέγοντας ότι περιορίζεται μόνο στη νομική πλευρά του προβλήματος.

Ιταλοί πολιτικοί κατέκριναν την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι δεν συμβουλεύτηκε τη Ρώμη πριν εγκρίνει μια αποτυχημένη προσπάθεια απελευθέρωσης δύο ομήρων, ενός Βρετανού και ενός Ιταλού, στη Νιγηρία. O Κρις ΜακΜάνους και ο Φράνκο Λαμολινάρα, που είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο δολοφονήθηκαν τελικά από τους απαγωγείς τους.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Αφγανιστάν για τη μεταβίβαση της διοίκησης των κέντρων κράτησης από τις ΗΠΑ στις αφγανικές Αρχές. Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει την προοπτική για μια Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας που θα επιτρέπει την μακροπρόθεσμη αμερικανική ανάμειξη στη χώρα.

Η Λιβύη επί Καντάφι απέκρυπτε μεγάλες ποσότητες περίστροφα, χειροβομβίδες και υλικά κατασκευής βομβών -ακόμα και χημικών- σε πρεσβείες της χώραςστην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική στο πλαίσιο μυστικού προγράμματος, ανέφερε αξιωματούχος της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.

Η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε την απόλυση 25.000 εργαζόμενων στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως νοσοκόμων, οι οποίοι αρνήθηκαν να τερματίσουν την απεργία τους με αίτημα μεγαλύτερες αποδοχές. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι οι επιστολές απόλυσης είναι έτοιμες.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νότιο Ειρηνικό, ανοικτά του νησιού Βανουάτου και των νησιών Λουαγιοτέ της Νέας Καληδονίας, χωρίς να σημάνει συναγερμός για τσουνάμι, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments