ΚΟΣΜΟΣ — 28 Μαρτίου 2012
  • Views161

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=C6FY9eluRNc[/tube]

Ανεξέλεγκτη για την ώρα συνεχίζεται η διαρροή φυσικού αερίου από εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα αναφέρει η Total στην οποία ανήκει η εξέδρα. Η εταιρεία υπόσχεται θα πάρει «όλα τα δυνατά μέτρα» για να ελέγξει τη διαρροή και διαβεβαιώνει ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη διαρροή, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Νεαρός που συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία για μικροαδικήματα ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον έξι ανθρώπους και έφαγε όργανά τους, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αλεξάντερ Μπίτσκοφ φέρεται να κρατούσε ημερολόγιο με τα εγκλήματά του, υποστηρίζοντας ότι άρχισε να σκοτώνει ανθρώπους όταν τον εγκατέλειψε η κοπέλα του κατηγορώντας τον για ανανδρία.

Σε μία νέα φάση μπορεί να εισέλθει η τελματωμένη μέχρι σήμερα διπλωματική αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία καθώς η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ αποδέχτηκε το σχέδιο έξι σημείων που πρότεινε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν. Επιφυλακτικές,ωστόσο, παραμένουν οι ΗΠΑ.

Διήμερη επίσκεψη στο Ιράν πραγματοποιεί από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα έχει συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις εξελίξεις στη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στην Τεχεράνη το πρωί της Τετάρτης και έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί σε έναν από τους αντιδραστήρες είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, καθώς η ραδιενέργεια ήταν δέκα φορές πάνω από την φονική δόση. Πρόκειται για το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό.

Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια έκπληκτων επιβατών σε αεροσκάφος στις ΗΠΑ. Το αεροσκάφος της JetBlue με προορισμό το Λας Βέγκας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας, όταν ο πιλότος άρχισε να φωνάζει στη διάρκεια της πτήσης ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί. Ο πιλότος, ο οποίος φαίνεται να έπαθε νευρικό κλονισμό, μεταφέρθηκε σε κλινική στο Αμαρίλο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πραγματοποιεί την Τετάρτη την τελευταία συνεδρίαση, στην οποία καλείται να κρίνει τη συνταγματικότητα του σημαντικότερου μέτρου που προβλέπει η μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, για την υποχρέωση κάθε Αμερικανού να αποκτήσει ασφάλιση πριν από το 2014. Και όλα αυτά, σε μία χώρα όπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments