ΚΟΣΜΟΣ — 18 Απριλίου 2012
  • Views164

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gYnGmkb20fQ[/tube]

Σε μία από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της Σλοβενίας προχωρούν την Τετάρτη οι δημόσιοι υπάλληλοι, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι περίπου 80.000-90.000 εργαζόμενοι συμμετέχουν στη γενική απεργία.

Η πτώση στις δημοσκοπήσεις και η απώλεια της στήριξης πολλών δημοσίων προσώπων, έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βλέπει τις ελπίδες του να επανεκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας να συρρικνώνονται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Προκληκτικά κυνικός εμφανίστηκε στην τρίτη ημέρα της δίκης του ο Άντερς Μπρέιβικ, λέγοντας πως θα έφερνε ξανά και ξανά εις πέρας «την πιο καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση από εθνικιστή στην Ευρώπη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Ζήτησε μάλιστα είτε να αθωωθεί είτε να καταδικαστεί σε θάνατο, απορρίπτοντας ως γελοίες τις υπόλοιπες επιλογές.

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία την Τρίτη, σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστών, και η νέα κλιμάκωση της βίας απειλεί να τερματίσει την αποστολή των παρατηρητών που βρίσκονται στη χώρα για να επιβλέπουν την εύθραυστη εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του ειρηνευτικού σχεδίου του Κόφι Ανάν. όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκεχειρία τηρείται μόνο στα …χαρτιά

Οι Αρχές του Μπαχρέιν συνέλαβαν περίπου 80 άτομα, στο πλαίσιο προληπτικής επιχείρησης εν όψει του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την Κυριακή, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντώνται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για τη χρηματοδότηση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί για τη μεταβίβαση της ευθύνης της ασφάλειας από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στις αφγανικές δεν πρόκειται να αναθεωρηθούν

Το ποσό που θα εισπράξει η ισπανική Repsol μετά την εθνικοποίηση αποτελεί το νέο επεισόδιο του πολέμου μεταξύ Αργεντινής-Ισπανίας, μετά την απόφαση του Μπουένος Αϊρες να εθνικοποιήσει τον ενεργειακό κολοσσό YPF-Repsol. Οι Ισπανοί ζητούν 8 δισ. ευρώ αποζημίωση, όμως η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες ξεκαθάρισε ότι «θα πάρουν την αξία και όχι όσα ζητούν».

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments